«Φέσι» εισφορών 25 εκατ. Ευρώ στις ασφαλιστικές

Περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι το τέλος του έτους στο ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ενώ εκκρεμεί η απόφασή της ΕΑΕΕ (εργοδοτών) για το τι μέλλει γενέσθαι το 2016.

Περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι το τέλος του έτους στο ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ενώ εκκρεμεί η απόφασή της ΕΑΕΕ (εργοδοτών) για το τι μέλλει γενέσθαι το 2016. Πρόκειται για εξέλιξη με βαρύνουσα οικονομική σημασία για τις εταιρείες και σηματοδοτεί πρόσθετες δυσκολίες στην διαχείριση των οικονομικών τους.


Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ προσδιορίστηκε από την συμφωνία των εκπροσώπων των εργαζομένων με τους εργοδότες και αφορά την καταβολή του 60% της εισφοράς επί της  παραγωγής που πλήρωναν οι εταιρείες μέχρι και το 2014 και τυπικά ετέθη σε ισχύ από χθες όπου πέρασε σε ΦΕΚ. Σε αυτό περιλαμβάνεται η αλλαγή του καταστατικού του Ταμείου   και εφαρμόζεται νέος μειωτικός συντελεστής 40% επί των εργοδοτικών εισφορών.

Να σημειωθεί ότι το ποσό των 25 εκατ. ευρώ που πρέπει να καταβάλλουν οι εργοδότες είναι μειωμένο σε σχέση με το παρελθόν όπου ανήρχετο στα περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ.

Μείζον θέμα αποτελεί η απόφαση των εταιρειών για το 2016 καθώς από αυτή εξαρτάται η διατήρηση των συντάξεων που χορηγεί το Ταμείο στο σημερινό επίπεδο. Οποιαδήποτε μεταβολή στις εργοδοτικές εισφορές θα σηματοδοτήσει και νέα εποχή στις μέχρι σήμερα καλοδιατηρημένες συντάξεις του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics