ΑΙΓΑΙΟΝ: Μένει Ελλάδα «με οίκο» στο Λονδίνο

«Βελούδινη» μετακίνηση στο Λονδίνο πραγματοποιεί η ΑΙΓΑΙΟΝ Ασφαλιστική με στόχο να φέρει νέο «αέρα» στην ελληνική αγορά για την οποία έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σχέδια να διευρύνει την παρουσία της.

«Βελούδινη»  μετακίνηση στο Λονδίνο πραγματοποιεί η ΑΙΓΑΙΟΝ Ασφαλιστική με στόχο να φέρει νέο «αέρα» στην ελληνική αγορά για την οποία έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σχέδια να διευρύνει την παρουσία της.  Η μόνη διαφορά είναι ότι από  “GR” που είναι σήμερα θα γίνει ΑΙΓΑΙΟΝ “UK”’.


Πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση σχετιζόμενη με το «βαρύ» επενδυτικό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική αγορά και το ρίσκο που ενέχει η τοποθέτηση κεφαλαίων.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία αποφάσισε να μετοικίσει –θεωρητικά- στην Μεγάλη Βρετανία αλλά ουσιαστικά να βρίσκεται στην Ελλάδα στα ίδια γραφεία, και με το δυναμικό της σε στελέχη και συνεργάτες να επιδιώξει την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Αναφορικά με τους συνεργάτες της ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές η συνεργασία θα συνεχίσει και αυτοί που υποστηρίζουν την ασφαλιστική επιλογή της ΑΙΓΑΙΟΝ θα μπορούν να συνεχίσουν να μιλούν με τις ίδιες κεντρικές υπηρεσίες στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και τα πρόσωπα που μέχρι σήμερα γνωρίζουν. Αναφορικά με το πελατολόγιο της εταιρείας οι ανανεώσεις των συμβολαίων στο μέλλον θα γίνονται από την AΙΓΑΙΟΝ UK η οποία πλέον θα μπορεί να προσφέρει και άλλες παροχές στους πελάτες της σε όποιον κλάδο βρίσκονται. Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα εξυπηρετεί τους πελάτες της από το ίδιο προσωπικό τόσο στην Αθήνα όσο και στο Λονδίνο, και θα χειρίζεται όλες τις απαιτήσεις που τυχόν προκύπτουν από τα συμβόλαια.  

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη έχει διαδραματίσει και η DARAG η οποία έχει απαλλάξει την ΑΙΓΑΙΟΝ από το βάρος των ζημιών και ταυτόχρονα έχει διασφαλίσει και την εφαρμογή της νομοθεσίας που ενδιαφέρει την ΤτΕ ως προς το σκέλος της τήρησης αποθεματικών . Έτσι η ΑΙΓΑΙΟΝ έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και έχοντας πλήρως καλύψει τια απαιτήσει μπορεί να ξεκινήσει με την δισυπόστατη παρουσία της στην Ελλάδα και το Λονδίνο να παρέχει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που μέχρι σήμερα τις έφεραν στην κορυφή των ναυτασφαλίσεων και σε καλό επίπεδο στους άλλους κλάδους.

Κατά τις πληροφορίες τα σχέδιά της για το επόμενο διάστημα –στις αρχές του νέου έτους- εστιάζουν σε ανοίγματα και σε άλλους κλάδους που μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν είχε εισέλθει.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες με τα συνδικάτα των Lloyds και άλλων A rated ασφαλιστικών εταιριών προκειμένου να παρέχει υψηλότατες ασφαλιστικές καλύψεις κατά 100% στον κλάδο της ναυτιλίας  ( προγράμματα H&M, P&I and Marina/Ship repairers liabilities).

Βέβαια , επειδή η Aigaion Ασφαλιστική Α.Ε. με την μορφή που έχει σήμερα δεν μπορεί να ενεργήσει ως μεσίτης, τα ασφαλιστήρια των Lloyds παρέχονται  μέσω της μεσιτικής εταιρείας Velos Insurance Services Ltd στο Λονδίνο αλλά και της Brokers Union Μεσίτες Ασφαλειών Α.Ε. στην Αθήνα, που ήδη προσφέρει όλα τα συμβόλαια θαλάσσιας ασφάλισης. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics