ERGO –ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ανοιχτοί λογαριασμοί αλλά.. χωρίς χρέη

Με «ανοιχτούς» λογαριασμούς η ERGO και η τράπεζα Πειραιώς συνεχίζουν την συνεργασία τους με φόντο.. την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστική.

Του Γιάννη Βερμισσώ

Με «ανοιχτούς» λογαριασμούς η ERGO και η τράπεζα Πειραιώς συνεχίζουν την συνεργασία τους με φόντο.. την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστική. Κατά τις πληροφορίες η τράπεζα στο πλαίσιο της 10ετούς αποκλειστικής συμφωνίας για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων που είχε με την ERGO κινείται σε ρήτρες με οικονομικό αντίκρισμα. Στο πλαίσιο αυτό αποτυπώθηκε και το θέμα που ήλθε στην δημοσιότητα περί οφειλών 19,24 εκατ ευρώ της τράπεζας στην ασφαλιστική.

Το Insurance-eea επικοινώνησε με τους αρμοδίους οι οποίοι μας ανέφεραν ότι «δεν χρωστάμε στην ERGO 19,24 εκατ. Ευρώ παρά μόνο λογιστικά». Όπως διευκρινίστηκε: στο πλαίσιο της συμφωνίας της ERGO με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ οι συμβαλλόμενοι στο τέλος του 2019, που λήγει η συμφωνία, υπόκεινται σε ρήτρα επιστροφής μέρους της αρχικής προμήθειας που δόθηκε από την Πειραιώς στην Ergo στην περίπτωση που δεν καλύπτονταν ο στόχος που είχε τεθεί στην 10ετη συμφωνία.

Η ρήτρα αυτή είχε ενδιάμεσο στάδιο την 5ετία η οποία έληξε το 2014. Πράγματι στο τέλος του 2014 δεν είχε καλυφθεί ο στόχος οπότε και οι ορκωτοί λογιστές σημείωσαν την υποχρέωση καταβολής ποσού 19,24 εκατ ευρώ. Όμως όπως αναφέρουν στελέχη της Πειραιώς η μη κάλυψη του στόχου απλώς σημειώθηκε διότι σύμφωνα με την αρχική ρήτρα ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος του 2019 οπότε και τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει καλυφθεί αυτό που προβλέπεται στην αρχική συμφωνία.

Στο πλαίσιο αυτό οι πληροφορίες εκ της Πειραιώς τονίζουν ότι τα χρέη αφενός σημειώνονται για το 2014 –δηλαδή ανακαλύφθηκαν και ήλθαν στην δημοσιότητα με χρονοκαθυστέρηση- ενώ σήμερα διανύεται το 2016. Ακόμα τονίζουν ότι η οφειλή των 19.24 εκατ ευρώ αποτελεί σύμφωνα με τις ρήτρες που υπάρχουν στην συμφωνία των δύο εταιρειών λογιστική και όχι πραγματική οφειλή. Να σημειωθεί ότι οι «λογαριασμοί» μεταξύ των εταιρειών είναι ανοιχτοί και κατά τις πληροφορίες θα κλείσουν με την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστική.  Μετά η Πειραιώς και η ERGO θα περάσουν σε άλλη φάση την ώριμη συνεργασία τους.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics