Συμμετοχή 1350 Ασφαλιστικών Συμβούλων στο συνέδριο του ΠΣΑΣ

Ενώ στους δρόμους της Αθήνας μαινόταν μία απίστευτης έντασης καταιγίδα, 350 άτομα κατάφεραν να φτάσουν στο σινεμά Δαναός το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουνίου, για να συμμετάσχουν στο Συνέδριο που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων.

 
Ενώ στους δρόμους της Αθήνας μαινόταν μία απίστευτης έντασης καταιγίδα, 350 άτομα κατάφεραν να φτάσουν στο σινεμά Δαναός το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουνίου, για να συμμετάσχουν στο Συνέδριο που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων.
 
Παράλληλα, περισσότερα από 1000 άτομα από ολόκληρη την Ελλάδα παρακολούθησαν την εκδήλωση σε live streaming, διατηρώντας συνεχή και ιδιαίτερα ζωηρή επαφή με την αίθουσα μέσα από το chat room της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης, κάνοντας σχόλια και απευθύνοντας ερωτήματα στους εξαιρετικά σημαντικούς και ενδιαφέροντες ομιλητές.
 
Συγκεκριμένα, αμείωτο κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού οι:
 
Αντώνης Μουζάκης, Λογιστής, Φοροτεχνικός και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που επέρχονται στη φορολόγηση των διαμεσολαβούντων με τον νέο φορολογικό/ασφαλιστικό νόμο.
 
Δημήτρης Μπούρλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, διακεκριμένος εργατολόγος και εκδότης του περιοδικού «Νομοθεσία ΙΚΑ», ο οποίος μέσα από παραδείγματα έδωσε μία συνοπτική εικόνα των αλλαγών που επέρχονται με τον νέο νόμο στις συντάξεις, τόσο στις εισφορές όσο και στις παροχές.
 
Δρ Κωνσταντίνος Μουρούτης, Φυσίατρος, Νευροβιοεπιστήμων, ο οποίος στη διάρκεια της χειμαρρώδους ομιλίας του εστίασε στην επιδίωξη της πνευματικής και σωματικής ευεξίας ως της μόνης οδού για την πρόληψη των ασθενειών και την αντιμετώπιση του στρες.
 
Μυρτώ Χαμπάκη, Οικονομολόγος, Senior Manager της Sol Consulting, η οποία με απλά λόγια αποκωδικοποίησε στους παρευρισκόμενους τη νέα ορολογία που φέρνει στη ζωή μας το Solvency II.
 
Μανούσος Μαροπάκης, Πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Harvard Business Publishing, ο οποίος ανέπτυξε τα τέσσερα στυλ συμπεριφοράς που υπάρχουν και επηρεάζουν την επικοινωνία των ανθρώπων και πώς η ανίχνευσή τους μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη σωστής σχέσης με τον υποψήφιο πελάτη.
 
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ,ο Πρόεδρος της ΕΑΔΕ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης και η αντιπρόεδρος του ΠΣΑΣ κ. Θεοδώρα Γουργούλη.
 
Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΣ κ. Παναγιώτης Λελεδάκης έστειλε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας, τονίζοντας πως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση όλων των διαμεσολαβούντων.
 
Και ο πρωτοφανής αριθμός συμμετεχόντων στο συνέδριο έδειξε πως οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι βρίσκονται σε εγρήγορση και εκτιμούν τις προσπάθειες που κάνει ο ΠΣΑΣ με όσα μέσα διαθέτει να προσφέρει την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου, αλλά και χρήσιμες γνώσεις και σύγχρονα εργαλεία, που μπορούν να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους. «Έχει χιλιοειπωθεί πως η κρίση γεννά ευκαιρίες.
Όντως υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες. Το θέμα είναι ποιοι μπορούν να τις αξιοποιήσουν», κατέληξε ο κ. Λελεδάκης.
 
Προλογίζοντας τον επόμενο ομιλητή κ. Αντώνη Μουζάκη, Λογιστή, Φοροτεχνικό και Σύμβουλο Επιχειρήσεων, ο κ. Λελεδάκης τόνισε πως τα αντιπροσωπευτικά σωματεία των διαμεσολαβούντων έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μην καταργηθεί το αφορολόγητο στον κλάδο.
 
Και παρά το ότι ο φορολογικός νόμος ψηφίστηκε, τίποτα δεν έχει τελειώσει, καθώς επίκειται η ψήφιση νέου νόμου μέσα στο καλοκαίρι. Αναφερόμενος και στην κατάργηση της παρακράτησης φόρου 20%, επεσήμανε πως έγινε πρόταση στον Υπουργό κ. Αλεξιάδη να υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικά, όποιος θέλει να την εφαρμόζει και στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει από τα σωματεία επαφές με πολλές ασφαλιστικές εταιρίες, προκειμένου να επαναφέρουν το σύστημα της παρακράτησης.
 
Επεσήμανε μάλιστα πως εφόσον το ποσό που παρακρατείται είναι αρκετά υψηλό, μπορεί να αποφευχθεί η προκαταβολή φόρου, κάτι που σίγουρα θα ανακουφίσει τους διαμεσολαβούντες.
 
Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Λελεδάκης αναφέρθηκε με συντομία στην ευρωπαϊκή οδηγία IDD που αφορά στα κανάλια διανομής ασφαλιστικών προϊόντων και πρόκειται να ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία το 2018, καθώς και στις δράσεις του BIPAR, της ένωσης των σωματείων διαμεσολαβούντων όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Οι επερχόμενες αλλαγές είναι πολλές και θα πρέπει να γίνουν έντονες διαβουλεύσεις ώστε να επιλεγούν οι ευνοϊκότερες δυνατές ρυθμίσεις για τους διαμεσολαβούντες. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λελεδάκης ανακοίνωσε πως η ετήσια συνδρομή για να γίνει κανείς μέλος του ΠΣΑΣ μόνο για το 2016 έγινε 20 ευρώ, ώστε να μπορέσουν όσο γίνεται περισσότεροι ασφαλιστικοί σύμβουλοι να γραφτούν και να δώσουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ στον Σύνδεσμο ,ενώ υπάρχει και η premium συνδρομη με 50€ με αναβαθμισμένα οφέλη για τα μέλη του.
 
Το κοινό υποδέχθηκε πολύ θετικά αυτή την κίνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 150 άτομα γράφτηκαν επί τόπου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΣΑΣ αναφέρθηκε στον αθέμιτο ανταγωνισμό που ασκούν οι Τράπεζες και για τις δράσεις που έχουν αναπτύξει οι αντιπροσωπευτικοί φορείς των διαμεσολαβούντων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Τέλος έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του ΠΣΑΣ κατά την περασμένη χρονιά και προανήγγειλε την πραγματοποίηση πολλών ακόμη ενημερωτικών webinars και ενός ακόμη ζωντανού συνεδρίου το Σεπτέμβριο, οπότε θα βραβευθούν και οι διακεκριμένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
 
Χρυσοί χορηγοί του συνεδρίου ήταν η Allianz και η Interlife, Ασημένιος χορηγός η AIG και υποστηρικτές οι ERGO, Υδρόγειος Ασφαλιστική, DAS, Safecape, Panelsensor και PRO-Audiovisual.
 

Φωτογραφίες από το συνέδριο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics