Ι. Χατζηθεοδοσίου: Ανοίγουν ασφαλιστικές εργασίες από την Κίνα

Σημαντικές ασφαλιστικές εργασίες στις οποίες μπορεί να πρωτοστατήσει η ελληνική αγορά, ανοίγονται στο πλαίσιο των επαφών Ελλάδας Κίνας με την προοπτική ανάπτυξης εργασιών, εγκατάστασης επιχειρήσεων, και της τόνωσης ευρύτερων συναλλακτικών σχέσεων.

Σημαντικές ασφαλιστικές εργασίες στις οποίες μπορεί να πρωτοστατήσει η ελληνική αγορά, ανοίγονται  στο πλαίσιο των επαφών Ελλάδας Κίνας με την προοπτική ανάπτυξης εργασιών, εγκατάστασης επιχειρήσεων,  και της τόνωσης ευρύτερων συναλλακτικών σχέσεων.

Ασφάλιση μεταφορών, φορτίων, κοινών επιχειρηματικών σχημάτων,  αλλά και των κινέζων επισκεπτών –τουριστών- των εξαγωγών-εισαγωγών, της φύλαξης εμπορευμάτων -φορτίων και πολλές  άλλες κατηγορίες ασφαλίσεων αποτελούν ένα δυνητικό τεράστιο όγκο εργασιών που μπορεί να απολάβει η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα.

Την προοπτική αυτή για την δημιουργία μεγάλη ασφαλιστικής ύλης η οποία θα δώσει παραγωγές σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και εταιρείες, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου ο οποίος ως εκπρόσωπος της ελληνικής επιμελητηριακής κοινότητας συμμετείχε στην αποστολή της κυβέρνησης στην Κίνα.  Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηθεοδοσίου η Κίνα στο επίπεδο των εργασιών της έχει ανεπτυγμένη ασφαλιστική συνείδηση που σημαίνει ότι όταν οι συζητήσεις περάσουν στην πράξη και πραγματωθούν επενδύσεις, μικρές ή μεγάλες τότε θα εκκινήσει η ασφάλισή τους.

Να σημειωθεί ότι και σε επίπεδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων διανοίγονται προοπτικές συνεργασιών και φυσικά και ασφάλισης των εργασιών τους με την Κίνα. Σύμφωνα με τον Κ. Χατζηθεοδοσίου ήδη το ΕΕΑ ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κίνα μέσω της εταιρείας ALIBABA η οποία και έρχεται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του ΕΕΑ.

Μάλιστα, η επαφή του ΕΕΑ με την εταιρεία συντέλεσε και στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ALIBABA που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα συμπληρώνοντας τον μεγάλο κύκλο επαφών.

 


Στη φωτογραφία: Αριστερά ο πρόεδρος της ALIBABA κ. Τζακ Μα με τους συνεργάτες του, δεξιά ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας μαζί με τέσσερις υπουργούς και τον πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics