Βιοϊατρική: Προληπτικές εξετάσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

O Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την έγκαιρη πρόληψη από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, προσφέρει από 1 Δεκεμβρίου 2016 έλεγχο για τον

O Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την έγκαιρη πρόληψη από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, προσφέρει από 1 Δεκεμβρίου 2016  έλεγχο για τον ιό HIV ΔΩΡΕΑΝ καθώς και τη δυνατότητα προληπτικών ελέγχων για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα σε προνομιακές τιμές.
 
Συγκεκριμένα, στις μονάδες Βιοιατρική, και τις Βιοκλινικές σε Αττική και Θεσσαλονίκη, προσφέρονται τα παρακάτω κατά την περίοδο της δράσης:
 
• ΈΛΕΓΧΟΣ HIV Ag ΟΡΟΥ (p24) / HIV Ab ΟΡΟΥ (type1+type2): ΔΩΡΕΑΝ
 
• Πακέτο ελέγχου Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων [RPR Σύφιλη, Αυστραλιανό Αντιγόνο (HBsAG), Ηπατίτιδα C (Anti HCV)]: €12
 
• Πακέτο διευρυμένου Μοριακού ελέγχου Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (Χλαμύδια, Ουρεόπλασμα, Σύφιλη, Μυκόπλασμα, Τριχομονάδες, HIV, Γονόρροια, Έρπητας HSV ½): 50€
 
Πληροφορίες για τη Δράση στα τηλέφωνα 210 69 66 100 για την Αθήνα και 2310 459 660 για την Θεσσαλονίκη ή καλώντας στα τηλέφωνα των μονάδων του Ομίλου.
 
Η συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων και η χαλάρωση των κανόνων προφύλαξης, επανέφεραν στο προσκήνιο τα αφροδίσια νοσήματα, παρότι κάποια από αυτά θεωρούνταν «ξεχασμένα», όπως π.χ. η Σύφιλη.
 
Συγχρόνως, παρατηρείται έξαρση των ιογενών, σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων, όπως είναι ο έρπης των γεννητικών οργάνων, οι λοιμώξεις HPV (οι ιοί  των ανθρωπίνων θηλωμάτων που προκαλούν τα κονδυλώματα), το AIDS, οι ηπατίτιδες Β και C.
 
Δυστυχώς, οι ασθένειες που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής  αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό παγκοσμίως. Επίσης, θεαματική είναι και η αύξηση ασθενειών όπως η σύφιλη και η βλεννόρροια, καθώς επίσης και η μόλυνση από χλαμύδια, τα οποία  επιπλέον είναι υπεύθυνα για το 1/3 των περιπτώσεων στειρότητας στις γυναίκες. 
 
Στην Ελλάδα, τη δεκαετία του 1980 σημειώθηκε σημαντική κάμψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (εξαιτίας του φόβου του AIDS). Όμως, με την αρχή της νέας χιλιετίας, είχαμε ανατροπή των δεδομένων, αφού τα κρούσματα αυξήθηκαν ανησυχητικά.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics