Νέα διοίκηση αναλαμβάνει στην Εθνική Ασφαλιστική

Τραπεζική «τρόικα» από σήμερα στην Εθνική Ασφαλιστική, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τη διοίκηση της αναλαμβάνουν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας, με αποστολή προφανώς να τρέξουν εκτός απ’ το project αντασφάλισης του κλάδου αυτοκινήτου, την απαιτούμενη στρατηγική εξυγίανσης και ανάπτυξης της εταιρείας.

Ο «ανασχηματισμός» κατά πάσαν πιθανότητα θα ανακοινωθεί σήμερα, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντος κ. Γιάννη Κατσουρίδη, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής, θα είναι ο κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Οικονομικών & Λειτουργικής Στήριξης, υπεύθυνος Προμηθειών ομίλου και Διοικητικής Υποστήριξης, στην Εθνική Τράπεζα το Φεβρουάριο του 2008. Είναι επίσης μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των θυγατρικών εταιριών της Εθνικής Τράπεζας, Εθνοdata και Εθνοplan.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον κ. Μαυρόγαλο θα πλαισιώσουν δύο ακόμη στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Φ. Παναγιωτόπουλος που θα αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και ο κ. Μιχάλης Οράτης ως γενικός διευθυντής Risk Management. Στη θέση του προέδρου της ασφαλιστικής θα παραμείνει ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος, οι αρμοδιότητες του οποίου θα ενισχυθούν.

Με αυτόν τον τρόπο προωθείται το σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας για την ισχυροποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, σε μία εποχή που η Τρόικα πιέζει τις τράπεζες για την πώληση μη αμιγώς τραπεζικών δραστηριοτήτων και η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται στη λίστα των θυγατρικών των οποίων εξετάζεται η διάθεση ποσοστού.

Ωστόσο, το θέμα παραμένει ακόμη ανοιχτό, καθώς η Τρόικα θέλει να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τους τραπεζικούς ομίλους πριν ζητήσει την αποδέσμευση ή την πώληση ποσοστού. Αυτό σημαίνει ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση τόσο της διαγνωστικής μελέτης της BlackRock και των τραπεζικών stress test, όσο και των επικείμενων stress test των ασφαλιστικών εταιρειών που ανήκουν σε τραπεζικούς ομίλους.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics