Καταγγελία ασφαλιστών για «εκβιαστική» πολιτική εταιρείας

Μια ανώνυμη επιστολή έφτασε στο ΕΕΑ από ασφαλιστές της ING, που καταγγέλλουν «εκβιαστική» πολιτική της εταιρείας για μετατροπή παλιών ισόβιων νοσοκομειακών συμβολαίων σε νέα, ετησίως ανανεούμενα.

Γενικώς, βέβαια, είναι γνωστό ότι η αγορά έχει στραφεί σε πιο «ευέλικτα», προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών, αλλά και των εταιρειών, νοσοκομειακά προγράμματα. Ωστόσο, περιστατικό εκβιαστικής μετατροπής και μάλιστα για συγκεκριμένη εταιρεία, δεν είχε φτάσει στη δημοσιότητα.

Το Insurance-eea δημοσιεύει την επιστολή, γνωρίζει από πού προέρχεται, χωρίς όμως να υιοθετεί το περιεχόμενό της.

Παράλληλα τη θέτει υπόψη της ING, επιζητώντας το σχολιασμό της.

«Είμαστε ασφαλιστές της ING και μας υποχρεώνουν να ακυρώσουμε, να αλλάξουμε τα καλά για τους πελάτες παλιά ισόβια νοσοκομειακά συμβόλαια, σταθερού ασφαλίστρου και αναπροσαρμογών, σε νέα, ετήσια ανανεούμενα, με ελεύθερο ασφάλιστρο.
Δεν είμαστε λαμόγια, παλιάνθρωποι, απατεώνες όταν σήμερα υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση, πολλοί είναι μεγάλης ηλικίας και άρρωστοι, άλλοι πληρώνουν δύσκολα.
Μας απειλούν με απόλυση και μεταφορά χαρτοφυλακίου. Οι agency με τις οδηγίες της διεύθυνσης και κάποιων ακόμη χωρίς αρχές, βάζουν μηνιαίους στόχους, π.χ. το 25% να αλλάξει (συμβόλαια) τον Οκτώβριο. Παλιότερα (αυτό) είχε ξαναγίνει και έγινε χαμός στην αγορά, στον τύπο, παντού.
Δεν είμαστε γενίτσαροι… Συνάδελφοι πάρτε θέση, σώστε τους πελάτες και τους τίμιους διαμεσολαβητές. Πολεμήστε τη διαφθορά…
Δεν υπογράφουμε για το φόβο διώξεων και πολλών άλλων…»

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics