Τριετή διακανονισμό ζητούν οι διαμεσολαβητές Χανίων

Τριετή διακανονισμό των οφειλών των διαμεσολαβούντων ζητά με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβητών Χανίων, προκειμένου να υπάρξει χρονικό περιθώριο ικανό ώστε οι επαγγελματίες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις ασφαλιστικές.

Το ψήφισμα,το οποίο επιδόθηκε στις ασφαλιστικές, αναφέρει:

«1. Ζητάμε από τις ασφαλιστικές εταιρίες να λάβουν υπόψη τους τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι εκτός από την εξόφληση των ανεξόφλητων υπολοίπων έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλες διαρκώς αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις. Άλλωστε για την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση έχουν ευθύνη τόσο οι ασφαλιστικές εταιρίες όσο και οι διαμεσολαβούντες.

2. Να προχωρήσουν σε κατ’ελάχιστον τριετή διακανονισμό οφειλών για όσους συναδέλφους το επιθυμούν. Μόνο με μακροσκελείς διακανονισμούς θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με αξιοπρέπεια στις υποχρεώσεις που μας βαραίνουν και που σε πολλές των περιπτώσεων ΔΕΝ είναι δικές μας οφειλές (π.χ. ανεξόφλητα υπόλοιπα πελατών μέσω σφραγισμένων επιταγών, αδυναμία εξόφλησης παραδοθέντων συμβολαίων με μετρητά κ.λ.π.)

3. Να προβούν σε άτοκο διακανονισμό των οφειλών.

4. Να καταβάλλονται άμεσα οι προμήθειες. Μόνον με άμεση καταβολή των προμηθειών (καταβολή ασφαλίστρων μείον προμήθειες) θα έχουμε την ελάχιστη απαραίτητη ρευστότητα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.»