Νέα τροπή στην υπόθεση Τ.Τ.

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή κατά της διαφθοράς ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος βρίσκεται από την προηγούμενη Τετάρτη στην Αθήνα και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Ο πρώην πρόεδρος και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση του Τ.Τ. παρέμεινε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ ενώ σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επέμεινε στο σενάριο ότι επέστρεψε οικειοθελώς και δεν απελάθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. έχει καταθέσει υπόμνημα που ξεπερνά τις 300 σελίδες, στην προσπάθειά του να αντικρούσει τις κατηγορίες -απιστία και άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος- που τον βαρύνουν.

Αναλυτικότερα, αρνείται ότι τα δάνεια εκατομμυρίων που δόθηκαν επί εποχής του από το Τ.Τ σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες ήταν χωρίς (ή με ανεπαρκείς) εγγυήσεις και ότι κατέληξαν σε προσωπικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών. Επίσης θα επιχειρήσει να αντικρούσει την κατηγορία της απάτης για τη σύμβαση του Τ.Τ με εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά για την έκδοση πιστωτικής κάρτας.

Μέχρι σήμερα για την υπόθεση του ΤΤ έχουν απολογηθεί 8 κατηγορούμενοι και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Στον κ.Κοντομηνά επιβλήθηκε εγγύηση μαμούθ 5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία δεν έχει καταβληθεί ακόμα και έχει υποβληθεί αίτηση μείωσής της.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics