Σενάρια της επόμενης μέρας για την ΑΤΕ Ασφαλιστική

Κινητικότητα εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες στο θέμα πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, με πληροφορίες ότι άνοιξε επισήμως η διαδικασία του Data Room, κάτω από την επίβλεψη της συμβούλου UBS, καθώς και νούμερα-που μάλλον αποτελούν εκτιμήσεις-για το πιθανό τίμημα, δηλαδή τη βάση εκκίνησής του.

Να θυμίσουμε εν τάχει, ότι πριν ένα χρόνο περίπου πραγματοποιήθηκε η αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας κατά 172 εκατ. ευρώ, καταβλήθηκαν δε 160 εκ. ευρώ από το ΤΧΣ και 12 εκ ευρώ από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Σήμερα, και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, δυο μάλλον εύλογα ερωτήματα είναι:

  • Πώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου για τα κεφάλαια που κατέβαλε το ΤΧΣ;
  • Ποιο είναι το ελάχιστο τίμημα του περιουσιακού στοιχείου με βάση τα οικονομικά του δεδομένα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», υπάρχει έντονος προβληματισμός στελεχών της εταιρείας που εστιάζεται στο αν και κατά πόσο έχει διασφαλιστεί η όποια αξία είχε η ΑΤΕ Ασφαλιστική κατά την υπαγωγή της στο σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η «Ε» επικαλείται στο ρεπορτάζ της δηλώσεις στελεχών της εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες, από την λειτουργική ενοποίηση των συστημάτων της ΑΤΕ με την Πειραιώς, από τον προηγούμενο Ιούλιο, μεταφέρεται παραγωγή αρκετών εκατ. ευρώ στον ανταγωνιστή της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, με τον οποίο έχει συνεργασία ο μητρικός όμιλος.
Το θέμα αυτό έχει αποτελέσει επανειλημμένως αντικείμενο εσωτερικών συζητήσεων, αλλά δεν έχει αντιμετωπιστεί, με αποτέλεσμα να τίθενται «εν αμφιβόλω» έσοδα και κέρδη της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

Μάλιστα, σύμφωνα με εργαζόμενους της εταιρείας, ο πόλεμος με λεία το πελατολόγιο της ΑΤΕ Ασφαλιστικής είναι καθημερινός, καθώς υπάλληλοι στα τραπεζικά γκισέ, εκμεταλλευόμενοι την προσέλευση των πελατών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στα καταστήματα για την πληρωμή των ασφαλιστηρίων τους, ασκούν έντονες πιέσεις για να μεταφέρουν τα συμβόλαια τους στην άλλη εταιρία.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics