Υποδείγματα Εντύπου Ενημέρωσης και Εντύπου Αναγκών από τον ΣΠΑΤΕ

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα (Οι διαμεσολαβούντες στη δίνη της γραφειοκρατίας – 4/6/14), ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής (ΣΠΑΤΕ) πραγματοποίησε στις 28 Μαΐου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Υποχρεώσεις των Διαμεσολαβητών και Ασφαλιστήριο Νομικής Προστασίας». Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον κ. Ν. Κλήμη τα δύο νέα έντυπα που οφείλουν πλέον να παραδίδουν στους πελάτες τους οι διαμεσολαβούντες σύμφωνα με την πράξη 30-31 της ΤτΕ, το Έντυπο Ενημέρωσης και το Έντυπο Αναγκών.

Ο ΣΠΑΤΕ, σε μία προσπάθεια να διευκολύνει τα μέλη του στη διαμόρφωση των εντύπων αυτών, δημιούργησε υποδείγματα, τα οποία ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει στον δικό του τρόπο δουλειάς και στις δικές του ανάγκες.

Σημειώνουμε ότι όσον αφορά στο Έντυπο Αναγκών, υπάρχει μία πρώτη σελίδα κοινή για όλους τους κλάδους και μία δεύτερη, η οποία διαφοροποιείται ανάλογα με το αντικείμενο της ασφάλισης (κατοικία, αυτοκίνητο, ζωή, νομική προστασία κ.λπ.)

Όπως επισημαίνει ο ΣΠΑΤΕ στην ανακοίνωση που συνοδεύει τα έντυπα, «είναι στην κρίση του καθενός να τα χρησιμοποιήσει ή όχι, στο σύνολό τους ή εν μέρει και στις περιπτώσεις που κρίνει σκόπιμο».

 

Ακολουθούν τα υποδείγματα των δύο εντύπων, τα οποία είναι σε μορφή εγγράφου του Word, ώστε να είναι δυνατή η διαμόρφωσή τους σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΓΚΩΝ

Πατήστε εδώ για να δείτε το ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics