Ξένα FUND αγοράζουν «χρέη» της ΑΣΠΙΣ

Μεγάλα FUND του εξωτερικού ενδιαφέρονται να πάρουν τα χρέη της ΑΣΠΙΣ προκαλώντας ανατροπή στην μέχρι σήμερα βραδεία εξέλιξη της υπόθεσης.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή που οι χιλιάδες δικαιούχοι της ΑΣΠΙΣ έχουν εξαντληθεί να περιμένουν οπότε και μπορεί να πουλήσουν τα δικαιώματά τους και σε χαμηλότερη τιμή προκειμένου να ξεφύγουν από την λίστα αναμονής.  

Κατά αποκλειστικές πληροφορίες του “insurance-eea.gr” οι αλλοδαποί επενδυτές-αγοραστές έχουν «χτυπήσει» την πόρτα σε μεγάλα ελληνικά νομικά γραφεία που έχουν διεθνή δραστηριότητα. Τους ζητούν να ξεκινήσουν ένα πρότζεκτ εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά «χρεών της ΑΣΠΙΣ». 

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον τελικά υπάρξει συμφωνία θα προχωρήσουν σε δημόσια πρόσκληση σε φυσικά η νομικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται να πουλήσουν τις χρηματικές απαιτήσεις  που έχουν από την ΑΣΠΙΣ και τόσα χρόνια βρίσκονται στην αναμονή περιμένοντας την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Το ενδιαφέρον των FUND έρχεται να κάνει ένα By pass στην μέχρι σήμερα εξέλιξη της υπόθεσης. 

Τα χρέη που τα FUND ενδιαφέρονται να πάρουν αφορούν κάθε απαίτηση από την ΑΣΠΙΣ. Δηλαδή χρωστούμενα που προέρχονται από ασφαλιστήρια συμβόλαια είτε από επενδυτικούς τίτλους είτε από άλλα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα που η Ασπίς είχε διαθέσει στην αγορά. Δεν αποκλείεται να επεκταθεί το ενδιαφέρον και στην περίπτωση της Commercial οπότε και εδώ θα υπάρξουν εξελίξεις. 

Όπως και να έχει το ενδιαφέρον των ξένων κεφαλαίων να αγοράσουν χρέη είναι σημαντικό για την ελληνική πραγματικότητα και τα όσα έχουν περιβάλλει την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ.

Αποτελεί ένα «πράσινο φώς» σε χιλιάδες απελπισμένους πλέον δικαιούχους. Βέβαια όπως σε κάθε περίπτωση το τίμημα της αγοράς και το πόσο προσφέρει το FUND για να αγοράσει απαιτήσεις είναι το κλειδί της υπόθεσης. 

Γιάννης Βερμισσώ

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics