Κρίσιμες αποφάσεις για τις τιμολογήσεις

Κρίσιμες αποφάσεις για τις τιμολογήσεις των ασφαλιστηρίων τους καλούνται να πάρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες καθώς οι μεταβολές (αυξήσεις και μειώσεις) που δρομολογήθηκαν στην φορολογία δίνουν τη δυνατότητα να κρατηθούν οι τιμές και να μην υπάρξουν επιπτώσεις ανατρεπτικές στην αγορά.

Συγκεκριμένα στο αυτοκίνητο μπορεί να αυξήθηκε η φορολόγηση από 10% σε 15% στις αστικές ευθύνες αλλά ταυτόχρονα μειώθηκε κατά 5% (από 20% στο 15%) η υπάρχουσα επιβάρυνση στη φωτιά γεγονός που επιτρέπει -ενδεχομένως- στις εταιρείες κάποια δεύτερη  σκέψη για την τελική τους απόφαση.

Ήδη, ορισμένες εταιρείες προβληματίζονται να διασπείρουν την επιβάρυνση στα κοστολόγιά τους τις αυξήσεις που επέρχονται προκειμένου να κρατήσουν τους πελάτες τους και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν και ένα “όπλο” έναντι του ανταγωνισμού που μπορεί να προχωρήσει σε ανατιμήσεις.

Σε κάθε περίπτωση τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου παραμένουν ένα ανοικτό θέμα που γρήγορα θα υπάρξουν εξελίξεις. Μείζον θέμα παραμένει η αύξηση στα συμβόλαια Περιουσίας. Εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα και το 20% που  έγινε 25% σαφώς δημιουργεί τριγμούς καθώς ήταν ήδη σημαντική η επιβάρυνση, αιτία που μπορεί να συνυπολογιστεί σε αυτές που κρατούν τον κλάδο σε μειωμένη παραγωγή.

Πάντως, η ασφαλιστική αγορά καλείται άμεσα να λάβει αποφάσεις που αφορούν τα τιμολόγια , γεγονός μη ευνοϊκό για την οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο κλάδος.

Γιάννης Βερμισσώ

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics