Με «ετικέτες» παραπληροφόρησης διεκδικούν την πρωτιά των ειδήσεων από το insurance-eea

Η παραπληροφόρηση «σκοτώνει» την δημοσιογραφία. Διαμορφώνει λάθος εντυπώσεις στο κοινό και αλλοιώνει την πραγματικότητα.

 

Θίγει τους πολίτες και γίνεται επικίνδυνη τόσο για την αξιοπιστία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος όσο και για αυτούς που πέφτουν θύματα.

Μάλιστα όταν αυτό συμβαίνει με σκοπό να δημιουργεί εντυπώσεις και δυναμικές ανεπιβεβαίωτες, τότε είναι πολλαπλή η ζημιά. 

Ογκώδης η ευθύνη αυτών που συντηρούν τέτοια φαινόμενα «αυτό-νομιμοποιώντας»  την  πρακτική τους να βαφτίζουν ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ την είδηση που μαθαίνουν εκείνη τη στιγμή.

Αγνοώντας την ενημέρωση, μη παρακολουθώντας την επικαιρότητα, ανάγουν τα παρωχημένα  σε  «φρέσκα νεα» με κριτήριο την ώρα που τα έμαθαν.

Το insurance-eea διαφωνεί τις πρακτικές αυτές. Βεβαίως και αναγνωρίζει το τυχαίο λάθος στην ροή της εργασίας και σαφώς δεν επικρίνει αυτές τις τυχόν αστοχίες.

Στο πλαίσιο αυτό χθες 22 Ιουλίου, βγήκε στον κλαδικό ηλεκτρονικό τύπο με την ΠΡΟΚΑΤ ετικέτα «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ» η είδηση για την τοποθέτηση του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλου στην κορυφή της μεσιτικής εταιρεία ELYSEE του ομίλου Συγγελίδη.

Θεωρούμε καθήκον μας για λόγους αξιοπιστίας και απάλειψης των λανθασμένων εντυπώσεων να αναφέρουμε ότι την είδηση αυτή την είχαμε αναρτήσει στο insurance-eea την 1η Ιουλίου.

Με 22 ημέρες διαφορά μπορεί κάποιος να επικαλεσθεί την λήθη για να αιτιολογήσει την αυτοδιαφήμιση περί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Το insurance-eea θα παραμείνει σταθερό στις απόψεις του περί συστηματικής και ορθής ενημέρωσης των ασφαλιστικών εταιρειών, των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και του ευρύτερου κοινού που ενδιαφέρεται για την ιδιωτική ασφάλιση.

Δείτε το σχετικό σύνδεσμο που αναρτήθηκε η είδηση πατώντας εδώ

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics