Σκαλώνουν ΑΣΠΙΣ και COMMERCIAL σε φορολογικές ρυθμίσεις

Στα γρανάζια των καθυστερήσεων ξαναμπαίνουν ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE καθώς ο εκκαθαριστής τρέχει τις διαδικασίες αλλά η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε ανάλογες – απαιτούμενες φορολογικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insurance-eea.gr εκατοντάδες δικαιούχοι αποζημιώσεων έσπευσαν να αδράξουν την ευκαιρία που τους έδωσε ο εκκαθαριστής και έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής στην απολαβή της αποζημίωσης.

Αυτό σημαίνει ότι στις 17 Σεπτεμβρίου που λήγει ο χρόνος υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ολοκλήρωση του θέματος των αποζημιώσεων των δικαιούχων.

Ωστόσο αυτό προϋποθέτει ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις προκειμένου οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.Εάν δεν συμβεί αυτό άμεσα τότε θα χρειαστούν περισσότερα από 2 έως 3 έτη για να δοθεί αποζημίωση στους ασφαλισμένους.

Το στοιχείο αυτό είναι γνωστό στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες οι οποίοι όμως παρά τις προ μηνών δηλώσεις τους δεν έχουν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις.Το έλλειμμα αυτό είναι καταστροφικό για την ομαλή εξέλιξη της υπόθεσης και γι αυτό θα έπρεπε οι αρμόδιοι να έχουν ήδη μεριμνήσει να τρέξουν τις διαδικασίες όπου θα δίνουν προβάδισμα στην αποζημίωση των ασφαλισμένων ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙA και COMMERCIAL VALUE.

Ο χρόνος που απομένει είναι κρίσιμος για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, φορολογικές ρυθμίσεις, προνομιακές διαδικασίες που μέσω αυτών οι εδώ και χρόνια όμηροι μια σαθρής κυβερνητικής συμπεριφοράς δεν έχουν καταφέρει να λάβουν τα χρήματα που έχουν πληρώσει και δικαιούνται.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το θέμα συζητήθηκε με τους αρμόδιους της επιτροπής ιδιωτικής ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι διατύπωσαν την άποψη ότι πρέπει να ξεκινήσουν ένα διάλογο προς την κατεύθυνση εξεύρεσης νομοθετικών παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν τις διαδικασίες αποζημίωσης. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics