Σενάρια και τελάληδες σε International – ΕΘΝΙΚΗ

Αναζωπυρώνονται οι φήμες για την οριστική μεταβίβαση ζωικού χαρτοφυλακίου της International Life στην Εθνική, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά το φαινόμενο των τελευταίων μηνών: λέγονται λόγια του αέρα, εκφράζονται βεβαιότητες και δημιουργούν εντυπώσε

Του Γιάννη Βερμισσώ.

 
Αναζωπυρώνονται οι φήμες για την οριστική μεταβίβαση ζωικού χαρτοφυλακίου της International Life στην Εθνική,  επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά το φαινόμενο των τελευταίων μηνών: λέγονται λόγια του αέρα, εκφράζονται βεβαιότητες και δημιουργούν εντυπώσεις.
 
Η πραγματικότητα είναι μία: εκφράστηκε ενδιαφέρον, εξετάζεται, δεν έχει κλείσει κάτι οριστικά και όταν ή εάν κλείσει, τότε και  θα ανακοινωθεί. Ακόμα και το αποχαιρετιστήριο του Γ. Μαυρέλη αναφέρεται σε διαδικασίες και εξελίξεις και όχι τελεσίδικες αποφάσεις.(ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ).
 
Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει: βρισκόμαστε ακόμα στο ενδιαφέρον της Εθνικής και την επιθυμία της International και στην ανταλλαγή εγγράφων συνοδευτικών της διαδικασίας. Όμως το ίδιο είχε γίνει και στο παρελθόν. Το σενάριο και οι τελάληδες είναι  γνωστά. Άρα θα ήταν φρόνιμη η αναμονή. Ωστόσο μέσα στην «σκόνη» που έχει σηκωθεί αρχίζουν να μεταφέρονται και άλλες πληροφορίες.
 
Λένε –οι φήμες- ότι τα πράγματα είναι πιο ώριμα, ενώ η ωριμότητα συνοδεύεται και από δηλώσεις ότι οι ασφαλιστές δε θα χάσουν προμήθειες. Την ίδια ώρα όμως μεγάλα γραφεία από νησιωτική και στεριανή Ελλάδα επιλέγουν μεταφορές και συνεργασίες με άλλες μεγάλες εταιρείες εγκαταλείποντας το άρμα.
 
Από την άλλη υπάρχει χρονικό διάστημα που ετέθη από την ΤτΕ, υπάρχει διαχειριστής χαρτοφυλακίου και υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.  Είναι ξεκάθαρο ότι οι αναφορές βρίσκονται σε επίπεδο προφητείας όπου οι τελάληδες και οι ακρίτως επιπόλαιοι διαχέουν στο περιβάλλον.
 
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΥΡΕΛΗ
 
Όλα αυτά ερμηνεύονται –κατά την άποψή μας- και στην αποχαιρετιστήριο επιστολή του Γ. Μαυρέλη στην οποία πέραν των συνθηκών που περιγράφει και την αγαστή συνεργασία όλων όσοι σχετίζονται με την εταιρεία, επισημαίνει ότι: 
 
1. Η πρόταση της Εθνικής δίνει λύση σε ένα μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου Ζωής και Υγείας και
 
2. Ξένοι επενδυτές εκφράζουν το ενδιαφέρον τους.
 
Αυτές οι δύο επισημάνσεις δείχνουν «τάση», περιγράφουν τι συμβαίνει αλλά δεν μεταφέρουν καμία κλεισμένη δουλειά. Συνεπώς, προς το παρόν αναμένουμε να επιβεβαιωθούν οι θετικές συζητήσεις και εξελίξεις όπως αυτές περιγράφονται και στην επιστολή κου κ. Γ. Μαυρέλη η οποία εστάλη στο δίκτυο και δόθηκε στην δημοσιότητα αναφέροντας τα εξής:
 
 
«Αγαπητοί Συνεργάτες και Συνάδελφοι,
 
Το τελευταίο εξάμηνο κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες δίκτυο πωλήσεων , συνεργαζόμενοι πράκτορες και μεσίτες , εργαζόμενοι και στέλεχη της international life δώσαμε μια μεγάλη μάχη  για τους πελάτες της εταιρείας , τη τιμή της διαμεσολάβησης και του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης. 
 
Σήμερα με τη πρόταση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ να δίνει λύση σε ένα μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου Ζωής και Υγείας ενώ ταυτόχρονα ξένοι επενδυτές εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την international  life ΑΕΓΑ αισθάνομαι ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος της δίκης μου παρουσίας στην εταιρεία. 
 
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη , την τιμή και την ανεκτίμητη εμπειρία να είμαστε μαζί σ' αυτή τη σπουδαία προσπάθεια. 
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς 
 
Γιώργος Μαυρέλης»
 
 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics