Η ελληνική ΑΧΑ και το ενδιαφέρον της Generali

Ένα μεγάλο θέμα με πολλαπλές προεκτάσεις, το οποίο αφορά συζητήσεις των ομίλων ΑΧΑ και Generali για πώληση των δραστηριοτήτων που έχει ο πρώτος στην ελληνική αγορά στον δεύτερο όμιλο, έχει ανοίξει σύμφωνα με σχετική είδηση που δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο  κατά τις πηγές του, οι συζητήσεις της AXA με τον ιταλικό όμιλο της Generali  γίνονται σε κεντρικό επίπεδο, βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν οριστικοποιηθεί.
Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι ανοικτά οπότε τόσο ο χρόνος που θα χρειαστεί όσο και η έκβαση της συζήτησης επίσης είναι απροσδιόριστα.
Η έναρξη των συζητήσεων μεταξύ των δύο ομίλων αποδίδεται στην πρόθεση του γαλλικού ομίλου AXA να αποεπενδύσει από συγκεκριμένες δραστηριότητες ίσως και χώρες, κάτι το οποίο σχετίζεται με γενικότερες στρατηγικές του αποφάσεις.
Από την πλευρά του ο ιταλικός όμιλος της Generali, έχοντας με τη σειρά του πραγματοποιήσει σειρά εξαγορών αλλά και αποεπενδύσεις τα τελευταία χρόνια σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, έχει δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να επενδύσει.
© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics