Τροχιοδεικτικές επισημάνσεις για την ιδιωτική ασφάλιση εκ μέρους των αρμοδίων στο συνέδριο ΠΣΣΑΣ GAMA

Η γνώση, η διάδοσή της, και η ενσωμάτωσή της στην πρακτική καθημερινότητα των επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αναδείχθηκε ως η κυρίαρχη υποδομή-βάση για την εξέλιξη και της ασφαλιστικής δραστηριότητας κατά την 1η ημέρα διεξαγωγής του 8ου Συνεδρίου της GAMA και του ΠΣΣΑΣ  “The DNA of knowledge” το οποίο γίνεται διαδικτυακά έχοντας ως συμμετέχοντας εκατοντάδες επαγγελματίες της ιδιωτικής ασφάλισης.

«Να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό του κλάδου μας και να ενισχύσουμε τις δεξιότητες του» ανέφερε ο κ. Ι.  Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ. Όπως είπε η εφαρμογή εξελιγμένων τεχνολογικών μεθόδων θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στον ασφαλιστικό τομέα και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να κινηθούμε βοηθώντας το δυναμικό μας να αποκτήσει ακόμα περισσότερες δεξιότητες και ενισχύοντας τον ανθρώπινο παράγοντα. «Είναι σίγουρο» πρόσθεσε «ότι έτσι θα αποκτήσει υπεραξία». Μιλώντας για την πολιτική του ΕΕΑ στο συγκεκριμένο τομέα τόνισε ότι το επιμελητήριο έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών που συντελούν στη μετάβαση του κλάδου στην ψηφιακή εποχή όπως την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μέσω του ΕΕΑ ιστοσελίδες. Το συνέδριο της GAMA, πρόσθεσε, αναδεικνύει θέματα που μας αφορούν όλους και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην ελληνική ιδιωτική ασφάλιση, τους επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών.

Χαιρετίζοντας το συνέδριο ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου πρόεδρος της ΕΑΕΕ αναφέρθηκε στην σημασία της ασφάλισης στην κοινωνία και το ρόλο του επαγγελματία ασφαλιστή στη σύγχρονη εποχή. Εστίασε στην υποασφάλιση, την έλλειψη της ασφαλιστικής κάλυψης των πολιτών στην υγεία, την αποταμίευση και τις φυσικές καταστροφές και γενικά τον όπως διέκρινε :”επικίνδυνα ανασφάλιστο Έλληνα”.

Ο Γιάννης Τοζακίδης, πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ, είπε πως «η τεχνολογία πήρε τη σκυτάλη και οι ασφαλιστές προσαρμόστηκαν γρήγορα στις νέες συνθήκες διατηρώντας την εμπιστοσύνη των πελατών. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση θα διατηρήσει τους πελάτες και θα φέρει την αλλαγή στην αγορά». Στην προσαρμογή, όπως τόνισε, της αγοράς συμβάλλει η GAMA και η ανταλλαγή διεθνών πρακτικών σε καίρια ζητήματα του κλάδου.

Ο πρόεδρος της Gama Hellas, Θανάσης Κατσιγιάννης μίλησε για τη συνέργια της GAMA και του ΠΣΣΑΣ και τους ανθρώπους που έχουν συμβάλλει στη διεξαγωγή του συνεδρίου. Στόχος είπε είναι από το συνέδριο αυτό να αποκομίσουμε γνώσεις και εμπειρία που θα μεταφέρουμε στους συνεργάτες μας.

Από την πλευρά του ο κ. Σωφρονάς, Διευθυντής του ΕΙΑΣ είπε πως η GAMA είναι ένας αναγνωρισμένος και πολύ σημαντικός πλέον θεσμός της Ασφαλιστικής αγοράς. Πιστεύω πάρα πολύ στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε είναι πρωτοβουλίες που έγιναν υπό την προεδρία του κυρίου Δ. Γαβαλάκη και διατηρούνται ψηλά και στην προεδρία του κυρίου Γ. Τοζακίδη». Πρόσθεσε ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ασφαλιστική αγορά κράτησε τα μεγέθη της ψηλά. Πίσω από τους αριθμούς κρύβεται πραγματικά η ικανότητά του κλάδου να προσαρμόζεται και να παρέχει λύσεις σημαντικές για την οικονομία και την κοινωνία.

Ο Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ και πρώην πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ, ανέφερε ότι η αξία αυτού του θεσμού αποδεικνύεται από τη σταθερότητα του να δημιουργεί αυτά τα συνέδρια, στα οποία αναπαράγεται η γνώση μέσα από την ανταλλαγή πρακτικών που αφορούν στο επάγγελμα του διαμεσολαβητή και ιδιαίτερα του συντονιστή ασφαλιστικών πρακτόρων».

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics