Η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική το ΤΧΣ και οι εξελίξεις

Κανένα νεότερο από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με μοναδικό στοιχείο που δεν αποτελεί ενημέρωση για την πώληση την αναφορά του προέδρου του ΤΧΣ στο θέμα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος κ. Ανδρέας Βερύκιος παραβρέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για  νομοσχέδιο που αφορά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Εκεί ρωτήθηκε από βουλευτές για την θέση του Ταμείου στην πώληση της Εθνικής ΑσφαλιστικήςΣτις απαντήσεις που έδωσε ανέφερε“δεν έχουμε λάβει εμείς ακόμα καμία θέση”, ενώ σχετικά με τις αιτιάσεις πολιτικών φορέων και των εργαζόμενων στην ασφαλιστική εταιρία για  το τίμημα της  επικείμενης συμφωνίας πώλησης στην CVC Capital είπε πως είναι σε γνώση του ΤΧΣ οι αντιρρήσεις και έχει υπάρξει και συνάντηση με τον Σύλλογο των Υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα η συμφωνία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα δεν έχει περιβληθεί από καμία ενημέρωση. Μόνο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  υπάρχει πρόθεση από την CVC Capital να προχωρήσει στην αγορά. Επίσης  δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το ποσοστό του μ/κ που θα αποκτήσει ο υποψήφιος αγοραστής θα φτάσει το 90% από 80% που είναι η δέσμευση της τράπεζας προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το τίμημα θα διαμορφωθεί πέριξ των 480 εκατ. ευρω.

Η εμπλοκή του ΤΧΣ στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής επήλθε όταν η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας παρέπεμψε το θέμα αυτό στο ΤΧΣ, που είναι ένας από τους βασικούς μετόχους της τράπεζας με 40% του μ/κ.

Από την πλευρά του ΤΧΣ ανατέθηκε στην Deloitte να αξιολογήσει την προσφορά της CVC Capital ώστε να εκφέρει γνώμη κατά πόσο είναι συμφέρουσα  η συμφωνία πώλησης.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics