Ηλ. Μόσιαλος : Στρατηγική στην Υγεία, ύφεση της πανδημίας και “μήνυμα” ασφάλειας των εμβολίων

Ο γνωστός καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Ηλίας  Μόσιαλος μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με πρωτοβουλία της ασφαλιστικής εταιρίας  Generali και της εταιρείας Affidea με θέμα “Covid-19 Η επόμενη μέρα στην Υγεία” αναφέρθηκε στην ανάγκη οργάνωσης, συστηματοποίησης και ουσιαστικής αντιμετώπισης του θέματος Υγείας στην Ελλάδα, καταθέτοντας προβληματισμό για όσα δεν έχουν ακόμα γίνει στον τομέα της Υγείας και αποτελούν εστία προβλήματος για την χώρα. Αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασιών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στην λήψη μέτρων, στην ανάληψη ευθυνών και επιλογών για την συνέχεια με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση των παροχών υγεία στους πολίτες. Επίσης σε σε ερωτήσεις που δέχθηκε σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca και για ποια από τα εμβόλια θεωρεί πιο ασφαλή, απάντησε ότι δεν μπορεί να πάρει θέση πάνω στο θέμα αυτό. Ωστόσο ανέφερε ότι ο ίδιος έκανε το εμβόλιο της AstraZenaca από επιλογή.

Σχετικά με τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν σε ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca ανέφερε ότι αντίστοιχες επιπλοκές έχουν παρουσιαστεί στην Αμερική και σε εμβολιασμένους με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Συμπλήρωσε , λέγοντας, για αυτές δεν έγιναν αναφορές και δεν έφτασαν για εξέταση από την αρχές που εξετάζουν τα ασφάλεια και την καταλληλότητα των εμβολίων, τονίζοντας ότι τα εμβόλια που γίνονται στην Ε.Ε είναι ασφαλή. 

Αναφορικά με το πότε εκτιμά να υπάρχει κάμψη της πανδημίας είπε ότι πιστεύει ότι με τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού στην Ελλάδα και την κάλυψη των ηλικιών από 50 ετών και πάνω θα σημειωθεί σημαντική ύφεση και βλέπει ένα νέο κύμα έξαρσης προς τον Δεκέμβριο σε αυτούς δεν θα έχουν εμβολιαστεί.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics