Τρέχουν(;) ακόμα οι εξαγορές των ασφαλιστικών

του Γιάννη Βερμισσώ

Με “ανοικτές” ακόμα τις πιθανότητες εξαγορών η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα εισέρχεται στο 2023 αφήνοντας πίσω ένα έτος σταθμό από τις μεταβολές που έγιναν σε επίπεδο συνεργασιών-εξαγορών- συγχωνεύσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύκλος αυτόν των εξελίξεων δεν έχει λήξει και είναι πιθανόν να έλθουν σχετικά νέα και από άλλες εταιρείες οι οποίες από το 2022  -και νωρίτερα κάποιες- είχαν εισέλθει σε σχετικές συζητήσεις.

Οι πληροφορίες του insuranceeea εστιάζουν σε περιπτώσεις που και στο παρελθόν είχαν βρεθεί σε κουβέντες οι οποίες ήτνα αναγνωριστικές και δεν είχαν καταλήξει.

Το ενδιαφέρον και οι πιθανότητες συνεργασίας παραμένουν εν ισχύ και σαφώς δεν αποκλείεται κάποια εξέλιξη. Μάλιστα κατά πληροφορίες ορισμένοι μιλούν και για κάποια εξαγορά -πλειοψηφικού ποσοστού- εταιρείας η οποία από τον προηγούμενο χρόνο είχε αποφασιστεί που σημαίνει ότι εάν επαληθευτεί αυτό τότε σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Εάν όχι σημαίνει ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται με την πιθανότητα να μη προσχωρήσουν.

Βέβαια και για άλλες περιπτώσεις λέγεται ότι εξελίσσονται σενάρια συνεργασιών χωρίς αυτό -η συνεργασία- να είναι απαραίτητα με την μορφή εξαγοράς.

Να σημειωθεί ότι είναι και “εθνικό” χαρακτηριστικό όσοι ηγούνται εν Ελλάδι εταιρικών σχημάτων μικρών μεσαίων και μεγάλων που σχετίζονται με την ιδιωτική ασφάλιση να δηλώνουν την τελευταία δεκαετία “ανοικτοί” σε εξαγορές, προκλήσεις, συμφωνίες και συνεργασίες..

Οι περιπτώσεις που το 2022 είδαμε ότι προχώρησαν ήταν ώριμες μεγάλες εταιρείες που μέσα από διαφορετικές επιλογές πρωταγωνίστησαν στις εξελίξεις. Πιθανόν η συνέχεια να είναι εξίσουν ενδιαφέρουσα με άλλα χαρακτηριστικά εταιρειών.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics