Η αγωνία κορυφώνεται στα Τέμπη- Όλεθρος και οδύνη-Υπάρχουν ασφαλιστικές καλύψεις

Σε 57 ανέρχονται επισήμως, σήμερα 3η ημέρα από το τραγικό συμβάν, οι  νεκροί  εξαιτίας της σύγκρουσης της επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη.  Λεπτό προς λεπτό προστίθενται και νέα στοιχεία και ξεδιπλώνεται ένα “κουβάρι” που βγάζει και νέα στοιχεία για το πώς λειτουργούσε το όλο σύστημα κυκλοφορίας των τρένων. Μάχη δίνεται και στα νοσοκομεία με αυτούς που νοσηλεύονται ενώ φρικτή είναι και η κατάσταση αυτών που είδαν τον θάνατο δίπλα τους. Το αποτύπωμα οδυνηρό και άγνωστο στο μέλλον. Ποιος θα καλύψει, τι θα καλύψει και με ποιόν τρόπο θα έλθει η αποκατάσταση αυτών που προκλήθηκαν. Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις , αλλά στη συνέχεια. Όλα τώρα παραμένουν ανοικτά και αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το δύσκολο στάδιο της αναζήτησης ανθρώπων και της ανάρρωσης των διασωθέντων.

Λόγω του συμβάντος με απόφαση του πρωθυπουργού έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από  την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων. Επίσης, κατά πληροφορίες για την αστική και ευθύνη εργοδότη, δηλαδή της Hellenic Train το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι στην Generali ενώ η ομαδική ασφάλιση προσωπικού βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Πίστη.

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η  ασφάλιση αστικής ευθύνης τρένων είναι υποχρεωτική και καλύπτει την ευθύνη του φορέα εκμετάλλευσης των σιδηροδρόμων σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς που προκαλείται σε τρίτους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του τρένου. Η ασφάλιση αυτή καλύπτει την ευθύνη για ζημιές στους επιβάτες, το προσωπικό των σιδηροδρόμων και τρίτων προσώπων.

Η κάλυψη παρέχεται στους φορείς εκμετάλλευσης των σιδηροδρόμων και καλύπτει την ευθύνη τους σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς που προκαλείται σε τρίτους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του τρένου.

Αυτή η ασφάλιση προστατεύει τους επιβάτες, το προσωπικό των σιδηροδρόμων και τους πεζούς που μπορεί να επηρεαστούν από ζημιές που προκαλούνται από τη λειτουργία του τρένου. Η ασφάλιση καλύπτει τα έξοδα αποζημίωσης για ζημιές που προκαλούνται από τη λειτουργία του τρένου, όπως τραυματισμοί, ατυχήματα ή άλλες ζημιές που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των επιβατών ή του φορτίου.

Η ασφάλιση αυτή είναι υποχρεωτική για τους φορείς εκμετάλλευσης των σιδηροδρόμων και πρέπει να καλύπτει την ευθύνη τους για όλες τις ζημιές που προκαλούνται από τη λειτουργία του τρένου. Οι ασφαλιστικές καλύψεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα .

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics