Interamerican: Ανεξίτηλες αποφάσεις σε απόδοση τιμής στον Δ. Κοντομηνά- Η νέα “όψη” της εταιρείας

του Γιάννη Βερμισσώ

Την προτομή του Δ. Κοντομηνά θα συναντούν ” εφεξής όσους εισέρχονται στα κεντρικά γραφεία της  Interamerican. Μετά από απόφαση της διοικητικής ομάδας της εταιρείας φιλοτεχνήθηκε ένα γλυπτό με την νεανική εικόνα του ανθρώπου που ίδρυσε την εταιρεία, “έγραψε ιστορία” και άφησε ένα ευρύ επιχειρηματικό, ηθικό, συναισθηματικό αποτύπωμα στην επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας.

Η προτομή παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν παλιά και νέα στελέχη της εταιρείας. Άνθρωποι που είχαν στο παρελθόν συνεργαστεί η επιτελικά διοικήσει (Μ. Μωυσής. Γ. Κώτσαλος, Κ. Μπερτσιάς )  επίσημοι όπως ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης και ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου καθώς και συγγενείς και φίλοι, συνεργάτες από άλλες δραστηριότητες και πολλοί ακόμα.  Η προσέλευση ήταν μεγάλη και ανιδιοτελής δείχνοντας την αποδοχή που είχε ο Δ. Κοντομηνάς.

Μίλησαν γι΄αυτόν οι: Ι. Καντώρος,  Μίνως Μωυσής, Κ. Μπερτσιάς, Γ. Κώτσαλος, Γ. Βελιώτης , ο εκδότης-δημοσιογράφος κ. Ευάγγελος Σπύρου και ο μακρόχρονος φίλος και συνεργάτης κ. Μιχάλης Ανδρουλιδάκης. Όμως και όλοι οι άλλοι που ήταν παρόντες είχαν να πούν κάτι. Μια ιστορία, μια ανάμνηση, ένα γεγονός. Λόγια επαινετικά.

Κοινή αναφορά όλων σε αυτό που δόξαζε, μετέδιδε, πίστευε και είχε ως προτεραιότητα ο Δ. Κοντομηνάς : Ο “άνθρωπος” ο “εργαζόμενος”, ο “συνεργάτης”. Και ακολούθως η “ομάδα”.

Στην ανθρωπιστική αυτή διάσταση αποδόθηκε μεγάλη τιμή και έγιναν ιδιαίτερες επισημάνσεις αποστέλλοντας βεβαίως το σχετικό μήνυμα στην σύγχρονη αγορά.

Μήνυμα που θέλει να περάσει και η Interamarican στην αγορά κάνοντας αυτό το διαφορετικό βήμα μετά από αρκετά χρόνια ισχυρής τεχνοκρατικής προσήλωσης, περίοδο στην οποία ως σχετική εκδήλωση μπορεί να αναφερθεί ο εορτασμός των 50 ετών παρουσίας στην ελληνική αγορά όπου αναδείχθηκε εκεί η σημασία της ιστορίας μιας εταιρείας και η πολυετής αψεγάδιαστη καινοτόμος και πρωτοποριακή λειτουργία της. Τότε αναδείχθηκε μια “αξία” και τώρα με την προτομή και την ανάμνηση στον Δ. Κοντομηνά επίσης η εταιρεία διαμηνύει εμμέσως τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα και αναδεικνύει μια πιο ουμανιστική πλευρά στην παρουσία της. Κάτι που χρειάζεται κάθε ασφαλιστική καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης της προτομής και σε συνάφεια με τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι: Ελήφθησαν αποφάσεις όπως η καθιέρωση δύο βραβείων Δ. Κοντομηνά όπου θα απονέμονται κάθε χρόνο.  Το ένα θα είναι βραβείο “πωλήσεων” για παραγωγικές επιδόσεις ασφαλιστών και  το άλλο “αριστείας” για γνωστικές μορφωτικές επιδόσεις φοιτητών μεταπτυχιακού επιπέδου.

Τόσο η προτομή από το χέρι του γλύπτη Αντώνη Νταγαδάκη όσο και τα βραβεία αποτελούν την αρχή. Είναι η εκκίνηση της νέας εποχής της εταιρείας στην οποία οι επικεφαλής θέλουν να αναδεικνύονται αξίες  όπου μέσα σε αυτές είναι και η εμβληματική διαχρονική παρουσία του ιδρυτή της.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΣΤΑ SOCIAL M

Σε μία λαμπρή τελετή,  όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δ. Κοντομηνά , παρευρέθηκαν ιστορικά στελέχη της Interamerican και της ευρύτερης ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, κ. Χρήστος Θεοδωρόπουλος και ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Βασίλης Παπαδάκης.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, μίλησαν οι κκ Ιωάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της #Interamerican, Ευάγγελος Σπύρου, εκδότης Ασφαλιστικού Τύπου και εμπνευστής της σημερινής τελετής, Mίνος Μωυσής, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican, Κώστας Μπερτσιάς, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Γενικών Ασφαλειών, Γιώργος Κώτσαλος, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican και Γιώργος Βελιώτης, Γενικός Διευθυντής Ζωής & Υγείας και συγγενής του Δημήτρη Κοντομηνά.

“Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο άνθρωπος και επιχειρηματίας, είναι εκείνος ο οποίος διεύρυνε την ασφαλιστική αγορά, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, δίνοντάς της τις βάσεις και τα θεμέλια για αυτό που είναι σήμερα. Είχε ισχυρό όραμα, εστιασμένο στον άνθρωπο, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, τη συνεχή ανάπτυξη, με τον πελάτη στο επίκεντρο. Πίστευε στην αριστεία και τη συνεχή προσφορά στην κοινωνία. Έκανε συνώνυμη την Interamerican με την έννοια της ασφάλισης. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, πάντα πρωτοπόρος, δημιουργησε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες Αμοιβαίων Κεφαλαίων, την πρώτη εταιρεία Βοηθείας με ιδιόκτητα μέσα και την πρώτη Κλινική από ασφαλιστική εταιρεία. Έκανε πράξη τα οικοσυστήματα, για τα οποία όλοι μιλούν σήμερα, 30 χρόνια πριν από αυτή την ημέρα. Ήταν ένας οραματιστής διεθνούς επιπέδου, ο οποίος πρώτος αντιλήφθηκε ότι η ασφαλιστική αγορά διεθνοποιείται. Σήμερα εξασφαλίζουμε ότι το όραμα του Δημήτρη Κοντομηνά συνεχίζεται και γίνεται πράξη από όλους εμάς στην Interamerican”, ανέφερε ο κ. Ιωάννης Καντώρος.

Στη μνήμη του Δημήτρη Κοντομηνά θεσμοθετήθηκαν δύο βραβεία, η ανακοίνωση των οποίων έγινε στην τελετή. Το ετήσιο Βραβείο Πωλήσεων “Δημήτρη Κοντομηνά” και το Αριστείο “Δημήτρης Κοντομηνάς” για τον πρώτο φοιτητή του μεταπτυχιακού προγράμματος Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics