“Αχτίδα” νέων σκέψεων για υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση κατοικιών μετά και τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές – Δηλώσεις Αλ.Πατέλη

O οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης μιλώντας -σήμερα- στο ραδιόφωνο του Σκάι επιβεβαίωσε δημοσίευμα σχετικό με αναμενόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη περί ειδικού τέλους για τις φυσικές καταστροφές. Ανέφερε ότι θα είναι «δίκαια κατανεμημένο» για να ενισχυθεί το αυξημένο αποθεματικό για τις φυσικές καταστροφές στον προϋπολογισμό.

Σημαντική αναφορά ήταν και αυτή για σκέψεις σχετικές αλλά έμμεσες με την υποχρεωτική ασφάλιση από φυσικές καταστροφές. Όπως είπε χωρίς βέβαια να υπάρχει δέσμευση αλλά απλή αναφορά-ερώτημα : «Εδώ θα υπάρξει ένα τέλος υπέρ αυτού του ταμείου και θα μου επιτρέψετε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό το Σάββατο. Πρέπει να αλλάξει και η συμπεριφορά μας και να δούμε και το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι και η λύση στο πρόβλημα, οι υποδομές κοστίζουν, όμως, έχει και μια διάσταση δικαιοσύνης και η υποχρεωτικότητα, μπορεί να οδηγήσει και σε χαμηλότερο κόστος ασφάλισης».

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics