Δ. Γαβαλάκης: Να κινητροδοτηθούν τα Ατομικά Συμβόλαια Ζωής

Πρόταση με κοινωνικό πρόσημο που αφορά την  φοροαπαλλαγή των Ατομικών Συμβολαίων του κλάδου Ζωής κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνη Γεωργιάδη ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του υπουργού στην συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου, ο κ. Γαβαλάκης επισήμανε στον υπουργό την ανάγκη να κινητροδοτηθεί και ο Γ Πυλώνας και συγκεκριμένα τα Ατομικά Συμβόλαια που έχουν οι πολίτες καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων δεν έχει πρόσβαση ούτε σε Ομαδικά συμβόλαια ούτε σε ΤΕΑ.

Συνεπώς όσοι έχουν ατομικό συμβόλαιο να λαμβάνουν και αυτοί όπως οι προηγούμενες περιπτώσεις μέρος κάποιας κινητροδότησης -φοροαπαλλαγής-  για λόγους ίσης αντιμετώπισης και ταυτόχρονα διευκόλυνσης για την στήριξη της επιλογής τους να έχουν ένα ατομικό συμβόλαιο Ζωής.

Να σημειωθεί ότι οι προτάσεις κινητροδότησης της ιδιωτικής ασφάλισης αποτελούν μια πάγια θέση του ΕΕΑ η οποία αποτυπώθηκε στον ΕΝΦΙΑ και την έκπτωση που έγινε στις ασφαλισμένες κατοικίες, στα ΤΕΑ, και συνεχίζουν όπως τώρα με τα Ατομικά συμβόλαια Ζωής. Να αναφερθεί ότι τις προτάσεις του το ΕΕΑ τις στηρίζει σε έρευνες, μελέτες και φυσικά με σημείο αναφοράς το ότι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη επιδιώκοντας ως θεσμικός φορέας την πραγματική σύγκλιση με τις άλλες χώρες.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics