ΕΕΑ: Αίτημα εξαίρεσης της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης από το σχέδιο νόμου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών

Το ΕΕΑ θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση και θα αποστείλει σχετική επιστολή με τεκμηρίωση στο υπουργείο Οικονομικών για την εξαίρεση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τα ελάχιστα όρια εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών.
Η συγκεκριμένη πρόταση την οποία το ΕΕΑ θεωρεί ως δίκαια στηρίζεται στο ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αμείβονται από Νομικά Πρόσωπα που είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες και όχι από φυσικά οπότε δεν έχει νόημα να ενταχθούν σε μια αδιάκριτη συνολική συλλογιστική.
Όπως αναφέρει σχετικά ο ΓΓ του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης από έρευνα που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο με δεδομένα ΑΑΔΕ για τα οικονομικά στοιχεία του κλάδου διαπιστώνεται ότι τα καθαρά κέρδη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών υπερβαίνουν το 3πλάσιο των ελευθέρων επαγγελματιών άρα,  και, δεν εμπίπτουν στο σκεπτικό του σχεδίου νόμου. Συνεπώς είναι εύλογο και αιτιολογημένα διπλά το αίτημα για την εξαίρεσή τους καθώς δεν αμείβονται από φυσικά πρόσωπα και δεν βρίσκονται στο χαμηλό όριο κερδοφορίας που η κυβέρνηση στηρίζει το προωθούμενο σχέδιο νόμου.
© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics