ΕΑΔΕ: Πρόταση για 2 τροποποιήσεις στο σ/ν «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή»

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος – ΕΑΔΕ – κατέθεσε τις προτάσεις της στο Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή». Οι προτάσεις όπως υποβλήθηκαν στις 10/6/24, αφορούν παρατηρήσεις στα άρθρα 3 και 5 του Β Κεφαλαίου και έχουν ως ακολούθως.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Άρθρο 3 Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών

ΣΧΟΛΙΟ

Με αφορμή την θέση σε διαδικασία διαβούλευσης του σχεδίου νόμου με τίτλο ” Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή” θεωρούμε απαραίτητη την συμμετοχή στο υπό σύσταση  παρατηρητήριο και εκπροσώπου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Ως Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, υπό τον φορέα της ΕΑΔΕ, που εκπροσωπεί τις τρεις βαθμίδες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ήτοι Πράκτορες, Μεσίτες και Συντονιστές, είμαστε ο κύριος κορμός της προώθησης της ασφαλιστικής ιδέας και είμαστε οι άμεσοι συνομιλητές και αναλυτές των αναγκών της κοινωνίας. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι είναι ουσιώδης παράλειψη η μη πρόβλεψη της συμμετοχής εκπροσώπου μας και ζητούμε την συμπερίληψή μας στο παρατηρητήριο.

Η  συμμετοχή μας θα λειτουργήσει ως ένας επιπλέον επιβοηθητικός και αντικειμενικός  πυλώνας έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης προς την Πολιτεία.

Άρθρο 5 Ασφάλιση μεγάλων επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών

ΣΧΟΛΙΟ

Ζητούμε να μειωθεί το όριο ένταξης των επιχειρήσεων από 2 εκατ. ευρώ σε 1 εκατομ.,  προκειμένου να διευρυνθεί η βάση των υποχρεωτικώς ασφαλισμένων επιχειρήσεων. Με αυτή την πρόβλεψη θα αυξηθούν οι επιχειρήσεις που θα ασφαλιστούν, θα περιορίσουν την υποχρεωτική συνδρομή της Πολιτείας και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας που είναι και στόχος του σχεδίου νόμου που κατατίθεται.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics