Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου – Πρόεδρος ΕΑΕΕ

Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, στην ομιλία του στην εκδήλωση του ΕΕΑ και της ΕΑΔΕ για τη διαμεσολάβηση.

Σε αυτά που ενώνουν τις εταιρείες και τους διαμεσολαβούντες, στην αξία του επαγγελματία ασφαλιστή, στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ιδιωτική Ασφάλιση και ο διαμεσολαβητής την επόμενη μέρα και στην προετοιμασία που αυτό απαιτεί, εστίασε ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, στην ομιλία του στην εκδήλωση του ΕΕΑ και της ΕΑΔΕ για τη διαμεσολάβηση.

Όπως είπε:

«Θα πρέπει όλοι μαζί, εταιρείες, διαμεσολαβούντες, εποπτεία, να ΄΄σηκώσουμε τα μανίκια΄΄ και να δουλέψουμε από κοινού για όλα αυτά που μας ενώνουν: την αύξηση των ασφαλιστικών εργασιών, την ενίσχυση της αξιοπιστίας του κλάδου μας, ώστε να κερδίσουμε το πιο σημαντικό: την εμπιστοσύνη του πελάτη μας.

Η ασφάλιση είναι κοινωνικό αγαθό και η υπό-ασφάλιση κοστίζει τόσο στον πολίτη, σε ατομικό επίπεδο, όσο και στην κοινωνία. Είναι προφανές ότι το κοινωνικό κράτος δεν έχει τους πόρους να διαδραματίσει το ρόλο που μέχρι τώρα επιτελούσε, ειδικά στον τομέα των συντάξεων και της υγείας, και το σήμερα υπαγορεύει το έλλειμμα αυτό της κοινωνικής ασφάλισης να συμπληρώσει η Ιδιωτική Ασφάλιση.»

Ο κ. Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε στην ανάγκη για αναστροφή του ελλείμματος της αξιοπιστίας της ασφαλιστικής αγοράς και τόνισε πως «αυτό θα προέλθει μέσω της πιστής εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου, την τήρηση των επιταγών του επόπτη, αλλά και την αυτορρύθμιση, τη διαφάνεια και πάνω απ’ όλα την εξωστρέφεια.»

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης υπογράμμισε τη σημασία του επαγγελματία ασφαλιστή που προσθέτει αξία στη σχέση του με τον πελάτη και για αυτό είναι αναντικατάστατος, και κάλεσε όλους τους φορείς, από την αρχή, να συμφωνήσουν και να αναζητήσουν άμεσα έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή φερεγγυότητας και επαγγελματικής αξιοπιστίας στο χώρο της διαμεσολάβησης και να δεσμευτούν για την άμεση πρακτική εφαρμογή αυτής της ιδέας.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics