ΠΣΑΣ: Είμαστε διαμεσολαβούντες και όχι μεσάζοντες

το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Στις 10 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ του ΠΣΑΣ είναι βαθύτατα ενοχλημένο με άρθρο της εφημερίδας το ΒΗΜΑ της Κυριακής που δημοσιεύτηκε, καθώς και με την τηλεοπτική διαφήμιση που προβλήθηκε στα πλαίσια της διαφημιστικής καμπάνιας της Εταιρίας Hellas Direct, όπου αναφέρει ότι δεν υπάρχουνε μεσάζοντες στα προϊόντα τους.

Η χρήση του όρου «μεσάζων» αντί του ορθού όρου «διαμεσολαβητής» από την  εταιρεία «Hellas Direct» θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαία, αλλά αποκαλύπτει την άποψη των εταιρειών για τους συνεργάτες τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που με την εργασία τους προσθέτουν αξία στα ασφαλιστικά προϊόντα και στις εταιρείες που τα προωθούν. Η απαξίωση του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και του έργου του προς την κοινωνία και την εν γένει ασφαλιστική αγορά καταδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο. Εν όψει των ενεργειών αυτών κάποιων Ασφαλιστικών εταιρειών θα θέλαμε να μάθουμε ποια η θέση της Εποπτείας αλλά και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Ενέργειες σαν και αυτές τις καταδικάζουμε και επιφυλασσόμαστε όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας για την προάσπιση του έργου και της προσφοράς του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται.»

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics