Βράβευση πτυχιούχων Ε.Ι.Α.Σ.- 8 βίντεο

Σε μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε, στις 24 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του ΕΒΕΑ η απονομή των πτυχίων αποφοίτησης των σπουδαστών των Ετησίων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων 2012-2013 & 2011-2013 του Ελληνικού Ινστιτούτου Α

Σε μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε, στις 24 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του ΕΒΕΑ η απονομή των πτυχίων αποφοίτησης των σπουδαστών των Ετησίων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων 2012-2013 & 2011-2013 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) και βραβεύθηκαν οι καλύτερες εργασίες με θέματα έρευνας της ασφαλιστικής αγοράς.

Στην τελετή το ΕΕΑ εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Λεβετσοβίτης ο οποίος εξήρε την σημασία των βραβεύσεων και τόνισε ότι τα νέα παιδιά μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς.

Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος Ενώσεως Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) εξέφρασε από τη πλευρά του τη μεγάλη χαρά που παρευρίσκεται στην τελετή αποφοίτησης του προγράμματος του ΕΙΑΣ, την ώρα που ζούμε σε μια εποχή με πολλές δυσκολίες αλλά και προκλήσεις. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του για το αύριο του κλάδου.

Ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, μέλος του Προεδρείου της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (Ε.Α.Δ.Ε.) και μέλος του ΔΣ  του Ε.Ι.Α.Σ. δήλωσε ότι η σημερινή τελετή είναι για να τιμηθούν τα παιδιά που ακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ε.Ι.Α.Σ. που επικυρώνουν την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη εκπαίδευση στον κλάδο.

Το Καλωσόρισμα της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου, Γενικό Διευθυντή του ΕΙΑΣ ο οποίος διηύθυνε τις εργασίες και στη συνέχεια παρουσίασε τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης του Ινστιτούτου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ι.Α.Σ. κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, μιλώντας στην εκδήλωση στάθηκε στο έργο του Ινστιτούτου και στην προσφορά του σε όλο το φάσμα του κλάδου της ασφαλιστικής αγοράς. Όπως ανέφερε το έργο του συνεχίζεται με νέα προγράμματα προσαρμοσμένα στις νέες, σύγχρονες συνθήκες που διαμορφώνονται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Έχουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο που είναι κολοσσιαίας σημασίας για την ευρωπαϊκή και ελληνική ασφαλιστική αγορά που φέρνει μεγάλης έκτασης εξαγορές και συγχωνεύσεις (συγκέντρωση της αγοράς). Η κρίση θα δημιουργήσει ένα νέο ισοζύγιο μεταξύ κράτους και ασφαλιστικών εταιριών στο θέμα της ασφάλισης και εδώ ανοίγονται νέες ευκαιρίες. Το ΕΙΑΣ θα φέρει δύο καινούργια προγράμματα εκπαίδευσης για τις ασφαλιστικές εταιρείες και για τους διαμεσολαβούντες. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα το 2014 ότι έρχεται η ανάπτυξη και θα δούμε καλύτερες μέρες στην ασφαλιστική αγορά.

Ο Πρόεδρος της  Ενώσεως Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, στον χαιρετισμό του αφού εξέφρασε την χαρά του που παρευρίσκεται στην απονομή των πτυχίων επεσήμανε ότι η ελληνική ασφαλτική αγορά έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει γιατί παρά τις ελπίδες τα τελευταία 20 χρόνια δεν αύξησε το μερίδιό της στο ΑΕΠ και παρέμεινε στο 2%! Ωστόσο στους τελευταίους μήνες του 2013 έδαμε θετικά σημάδια επιβραδύνοντας τις αρνητικές εξελίξεις. Είμαστε μπροστά σε μια διεθνή επανάσταση στην χρηματαγορά και όλοι δουλεύουμε για την προσαρμογή μας σε ένα τελείως διαφορετικό ασφαλιστικό μέλλον με άλλο θεσμικό πλαίσιο και άλλους ελέγχους και αναβαθμισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Κανένας δεν έχει μέλλον αν δεν αναβαθμίσει την εκπαίδευση και κατάρτιση. Η εκπαίδευση είναι επένδυση για το μέλλον.

Ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος Συνδέσμου Εκπροσώπων Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών (Σ.Ε.Σ.Α.Ε) επεσήμανε στην παρέμβασή του ότι το ΕΙΑΣ είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός στον κλάδο αφού το μεγαλύτερο κεφάλαιο σε εμάς είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο. Τα τελευταία χρόνια άλλαξε η τάση να εισάγουμε στελέχη και τώρα βγάζουμε δικά μας και το  ΕΙΑΣ είναι η καλύτερη απόδειξη.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Λεβετσοβίτης στον χαιρετισμό του τόνισε τα παρακάτω:

Σε μια εποχή δύσκολη , που το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή , καταπολεμάται και συρρικνώνεται, καλούμαστε να το προστατέψουμε και να το διασώσουμε.

Αυτοί που κάποτε επένδυαν στον παράγοντα Άνθρωπο και δημιουργούσαν τεράστια δίκτυα, στρατιές θα έλεγε κανείς, Ασφαλιστικών Συμβούλων, αυτοί οι ίδιοι είναι που τώρα σπαταλούν τεράστια ποσά στην παραπλανητική διαφήμιση, στο βομβαρδισμό μέσω Ιντερνέτ, μοιράζουν εκτυπωτές και δωροεπιταγές από super market και ευτελίζουν το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης.

H δική μας απάντηση, με αφετηρία την πολυετή εμπειρία μας και την αγάπη προς τη δουλειά μας, έχει δυο βασικά όπλα :

1) τη βαθιά γνώση του αντικειμένου που επιτυγχάνεται με συνεχή και δια βίου εκπαίδευση και

2) την άμεση, αδιάκοπη και ασταμάτητη παρουσία μας δίπλα στο πλευρό του πελάτη μας, τον Έλληνα Καταναλωτή, που δοκιμάζεται σκληρά από την πολυετή ύφεση που πλήττει την ελληνική οικονομία .

Την τελευταία διετία, ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και με την αρωγή όλων των σωματείων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, αναπτύξαμε μια δυνατή σχέση συνεργασίας- σύμπραξης με το ΕΙΑΣ παρέχοντας στα μέλη μας υψηλής ποιότητας εκπαίδευση.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο πολύ θετικά που μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε κα ι να αναπτύξουμε αυτή τη συνεργασία ακόμη περισσότερο. Έτσι πήραμε την απόφαση για νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης με συμμετοχή πάνω από 2.000 διαμεσολαβητών. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε.

Είναι απαραίτητο λοιπόν, να υπάρχει πνεύμα ενότητας, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού σε όλα τα κομμάτια που συνθέτουν το πάζλ της ασφαλιστικής αγοράς ,

Και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δείχνει το δρόμο!

Ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Μέλος Προεδρείου Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (Ε.Α.Δ.Ε.) εξήρε την προσπάθεια του ΕΙΑΣ και την ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού κύκλου. Οι νέοι εκπαιδευμένοι θα είναι ακόμη πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις της αγοράς, είτε από πλευράς διαμεσολάβησης είτε από πλευράς διοικητικής υποστήριξης. Οι αλλαγές που έρχονται είναι πάρα πολλές και θα έχουμε ανάγκη περισσότερο ποιοτικών εργασιών. Το ΕΙΑΣ αποτελεί απόλυτη ανάγκη σήμερα για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

 

Η παρουσίαση εργασιών και οι απονομή των πτυχίων.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι βραβευμένες εργασίες για τους υφιστάμενους τρόπους εργασιών σήμερα στην ασφαλιστική αγορά , πως πωλούνται τα προϊόντα και παράλληλα την εξέλιξη που θα έχουν στην πορεία τους. Το θέμα στο οποίο κατέληξαν να είναι η εργασίες ήταν «Ποια φαίνεται ότι θα είναι η εξέλιξη των παραδοσιακών και ποια των εναλλακτικών δικτύων πωλήσεων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά; Η σχέση τους θα είναι ανταγωνιστική ή συμπληρωματική και με ποιο τρόπο;» Για την διερεύνηση του θέματος δημιουργήθηκαν από τους εκπαιδευόμενους 8 ομάδες εργασίας. Τρεις από αυτές παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

Ακολούθησε η απονομή των πτυχίων.