Η ΕΑΔΕ χαιρετίζει τη μείωση του Δικαιώματος Συμβολαίου από την ΑIG

Το Δικαίωμα Συμβολαίου αποτελεί σημείο αιχμής για τους διαμεσολαβούντες και αποτελεί πάγιο αίτημά τους η μείωση ή και η πλήρης κατάργησή του. Αποτελεί λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό βήμα η κίνηση της AIG να προχωρήσει σε μείωση του Δικαιώματος Συμβολαίου στον

Το Δικαίωμα Συμβολαίου αποτελεί σημείο αιχμής για τους διαμεσολαβούντες και αποτελεί πάγιο αίτημά τους η μείωση ή και η πλήρης κατάργησή του. Αποτελεί λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό βήμα η κίνηση της AIG να προχωρήσει σε μείωση του Δικαιώματος Συμβολαίου στον Κλάδο Αυτοκινήτων από 24% σε 15%.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την ενέργεια αυτή και καλεί και τις υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες να προχωρήσουν σε αντίστοιχες μειώσεις.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΑΔΕ έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση της AIG για την μείωση του Δικαιώματος Συμβολαίου στον Κλάδο Αυτοκινήτων από 24% σε 15% και κυρίως τους λόγους τους οποίους επικαλείται για την απόφαση αυτή.

Η ανταπόδοση της ευαρέσκειας προς το Δίκτυο της για την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση που έχουν επιδείξει όλα τα χρόνια της πορείας της, μας βρίσκει απόλυτα επαινετικούς, καθώς βλέπουμε μία Εταιρεία του μεγέθους της AIG να αντιλαμβάνεται ότι είναι προς το συμφέρον της ένα μέρος της κερδοφορίας του Κλάδου να το αξιοποιήσει υπέρ των Συνεργατών και των Πελατών τους.

Εκτιμούμε και συμφωνούμε ότι η ανάπτυξη της συνεργασίας έρχεται με βελτίωση προϊόντων και κλίματος.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η κίνηση αυτή θα βρει μιμητές, καθώς είναι η μόνη που δεν συναρτά την μείωση του ασφαλίστρου με την μείωση του εισοδήματος του Διαμεσολαβητή, αλλά αντίθετα διασφαλίζει το εισόδημά του, μειώνοντας την τελική τιμή που θα καταβάλει ο ασφαλισμένος πελάτης του.

Καλούμε με την ευκαιρία αυτή και τις υπόλοιπες Εταιρείες, Ελληνικές και Αλλοδαπές, να επανεξετάσουν το θέμα του Δικαιώματος Συμβολαίου και να πάρουν έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις.»

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics