Να παρακρατείται ή να μην παρακρατείται το 20%;-upd-

Ψηφίστε αν θέλετε να επανέλθει η παρακράτηση του 20% επί των προμηθειών σας

Ψηφίστε αν θέλετε να επανέλθει η παρακράτηση του 20% επί των προμηθειών σας 

Ποικίλες και αντικρουόμενες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κατάργηση της  παρακράτησης του 20% επί των προμηθειών των διαμεσολαβούντων.  Όπως έχουμε γράψει παλαιότερα, η άρση της παρακράτησης θεσπίστηκε με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη, μετά από  παρέμβαση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου. Θυμίζουμε ότι η εγκύκλιος αυτή αφορά στα φυσικά πρόσωπα και όχι στις εταιρείες, άρα κυρίως στους ασφαλιστικούς συμβούλους και λιγότερο στους πράκτορες και μεσίτες.

Είναι προφανές ότι με την κατάργηση της παρακράτησης, ενισχύεται η ρευστότητα των διαμεσολαβούντων, καθώς καλούνται να καταβάλουν  το εν λόγω 20% έναν χρόνο αργότερα απ’ ό,τι θα το κατέβαλαν εάν ίσχυε η προείσπραξη. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που μία μεγάλη μερίδα διαμεσολαβούντων είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΕΕΑ επί του θέματος. Κάτω από τις εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν, με συρρίκνωση χαρτοφυλακίου, με συνεχείς προσθήκες νέων φόρων, με μειώσεις προμηθειών, η προκαταβολή του 20% θα ήταν ιδιαίτερα επαχθής.

Ωστόσο, είναι αρκετοί αυτοί που διαμαρτύρονται για την κατάργηση, καθώς όπως ισχυρίζονται, εάν δεν προκαταβάλουν τον φόρο, τα χρήματα «τρώγονται» εύκολα και όταν έρθει η ώρα της πληρωμής… ζορίζονται! Οπότε προτιμούν να αντιμετωπίζουν τον κρατικό μηχανισμό σαν ένα είδος κουμπαρά, θεωρώντας πως οι ίδιοι δε θα καταφέρουν να διαχειριστούν τα χρήματά τους με την απαιτούμενη σύνεση.

Το insurance eea, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, πραγματοποιεί σχετική ψηφοφορία, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες. Ψηφίστε λοιπόν εάν θέλετε να επανέλθει ή όχι η παρακράτηση του φόρου 20% επί των προμηθειών σας. Με τον τρόπο αυτόν θα συμβάλετε καθοριστικά στη διαμόρφωση του ισχύοντος καθεστώτος, καθώς σε περίπτωση που η ψηφοφορία δείξει πως η πλειοψηφία των διαμεσολαβούντων επιθυμεί να επανέλθει η παρακράτηση του 20%, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου δεσμεύεται να παρέμβει σχετικά στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη.

Π.Μ.

{module [378]} 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σας γνωστοποιούμε πως στις 2/6 ενεργοποιήθηκε η απαγόρευση της επαν-εισόδου στην παρούσα δημοσκόπηση, έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν ο χρήστης να ψηφίζει όσες φορές θέλει από τον ίδιο Η/Υ. Τα αποτελέσματα που είχαν καταγραφεί έως ότου να πραγματοποιηθεί η αναφερθείσα αλλαγή έχουν ως εξής:

  1330 ΝΑΙ  48%  –  1449 ΟΧΙ 51%  – 16 Δ/Α 1%   ΣΥΝΟΛΟ  2795

Τέλος σας υπενθυμίζουμε πως τα αποτελέσματα που αποτυπώνονται  στη δημοσκόπηση είναι ενδεικτικά  με δεδομένο πως ο οποιασδήποτε έχει τη δυνατότητα να ξαναψηφίσει συνδεόμενος μέσω διαφορετικού παρόχου (ISP) ή/και μέσου (tablet, smartphone, pc κλπ). Παρά ταύτα εμείς θεωρούμε τη γνώμη σας ουσιώδη για να αποδείξει την τάση που καταγράφεται μεταξύ των ψηφισάντων.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας

Οι διαχειριστές του ιστοτόπου www.insurance-eea.gr

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics