Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου μιλάει στον ΣΚΑΪ για την προείσπραξη

Σε μία προσπάθεια να ενημερωθούν οι καταναλωτές για το νέο καθεστώς προείσπραξης των ασφαλίστρων που ισχύει πλέον στην υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου, ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ,

Σε μία προσπάθεια να ενημερωθούν οι καταναλωτές για το νέο καθεστώς προείσπραξης των ασφαλίστρων που ισχύει πλέον στην υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου, ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, της 8ης Ιουνίου για τις αλλαγές που επιφέρει ο νέος νόμος. Όπως επεσήμανε, το μέτρο της άμεσης σχέσης πληρωμής – ισχύος των συμβολαίων θα βοηθήσει στην εξυγίανση της αγοράς και θα εξαλείψει το φαινόμενο των κακοπληρωτών, που εκμεταλλεύονταν τα κενά της αυτόματης ανανέωσης σε βάρος του κλάδου των ασφαλειών και των νομίμως ασφαλισμένων.

 

 Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΣΣ κ. Δημ. Γαβαλάκης αναφέρθηκε στις πολύ σοβαρές επιπτώσεις στους νόμιμα ασφαλισμένους από τροχαία ατυχήματα, με θύτες οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων, ενώ ο Πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτου κ. Δημ. Ζορμπάς επεσήμανε ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο από τις ήδη υπάρχουσες ζημίες από ανασφάλιστα οχήματα τις οποίες καλείται να καλύψει, με αποτέλεσμα ο χρόνος που απαιτείται αυτή τη στιγμή για να αποζημιωθούν οι παθόντες φθάνει τα δυόμιση χρόνια.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics