Οι καταναλωτές πρέπει να ενημερωθούν για την προείσπραξη

Επιτακτική η ανάγκη για ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τη νέα νομοθετική ρύθμιση περί προείσπραξης των ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Επιτακτική η ανάγκη για ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τη νέα νομοθετική ρύθμιση περί προείσπραξης των ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων. Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος στις 18 Ιουνίου, με την εφαρμογή του μέτρου, θα έχουμε χιλιάδες ακυρώσεις, γιατί οι καταναλωτές δε θα έχουν προλάβει να ενημερωθούν εγκαίρως.

«Καλούμε τις εταιρείες να βρουν έναν τρόπο να φτάσει το μήνυμα γρήγορα στον καταναλωτή. Είναι αδιανόητο να μη γνωρίζει ο καταναλωτής πως αν δεν πληρώσει εγκαίρως τα ασφάλιστρα, το συμβόλαιό του καθίσταται άκυρο. Από τα 6,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αμφιβάλλω αν το 1% γνωρίζει περί της προείσπραξης.»

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε επίσης πως το Ε.Ε.Α. σε συνεργασία με την Ε.Α.Δ.Ε. κάνουν προσπάθειες για να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία τηλεοπτικής διαφήμισης που θα ενημερώνει τους καταναλωτές για την προείσπραξη των ασφαλίστρων και τις κυρώσεις που θα έχουν αν δεν καταβάλουν εγκαίρως τα ασφάλιστρα. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics