Τα καυτά ερωτήματα των διαμεσολαβούντων προς τις εταιρείες

Πλησιάζει η ημέρα της πολυαναμενόμενης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της οποίας εκπρόσωποι της διοίκησης των ασφαλιστικών εταιρειών και των διαμεσολαβούντων θα συζητήσουν γύρω από τα φλέγοντα προβλήματα το

Πλησιάζει η ημέρα της πολυαναμενόμενης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της οποίας εκπρόσωποι της διοίκησης των ασφαλιστικών εταιρειών και των διαμεσολαβούντων θα συζητήσουν γύρω από τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΕΑΔΕ και τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου. Επίσης, εκπροσωπώντας τις ασφαλιστικές εταιρείες θα παραστούν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπ. Μαυρόγαλος, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής κ. Δημήτρης Ζορμπάς, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής κ. Κώστας Μπερτσιάς,  o Διευθύνων Σύμβουλος της Interasco κ. Κάρολος Σαΐας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife κ. Γιάννης Βοτσαρίδης και ο κ. Κώστας Γιαννιώτης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιντερσαλόνικα.

Κάθε ένας από τους προαναφερθέντες θα κληθεί να απαντήσει σε πέντε ερωτήματα. Ήδη οι εκπρόσωποι των σωματείων των διαμεσολαβούντων βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας των συνολικά 30 ερωτήσεων που θα απευθύνουν προς τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι ερωτήσεις αυτές θα θίγουν τα πιο σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους διαμεσολαβούντες και δημιουργούν τριβές στις σχέσεις τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπως:

  • Ο «σπουδαίος λόγος» που επικαλούνται κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες για την καταγγελία της σύμβασης του διαμεσολαβητή χωρίς την τριετή καταβολή προμηθειών, καθώς και άλλοι καταχρηστικοί όροι που συνεχίζουν να περιλαμβάνονται σε κάποιες συμβάσεις.
  • Οι αλλαγές στον Κανονισμό Πωλήσεων των εταιρειών χωρίς τη συγκατάθεση του διαμεσολαβητή, που οδηγούν σε καταγγελία της σύμβασης.
  • Η επαναφορά ισχύος της τριετούς καταβολής των προμηθειών του διαμεσολαβητή είτε εκείνος καταγγείλει τη σύμβασή του είτε η ασφαλιστική εταιρεία.
  •  Η παρέμβαση της ασφαλιστικής εταιρείας στη σχέση διαμεσολαβούντα – πελάτη, η οποία συνεχίζεται παρά το ότι οι πράξεις 30-31 την απαγορεύουν ρητά.
  • Η εφαρμογή διαφορετικών τιμολογιακών πολιτικών από τις ασφαλιστικές εταιρείες ανά κανάλι διανομής ή ακόμη και μέσα στο ίδιο δίκτυο πωλήσεων, αλλά και η αθέμιτη πρακτική προσφορών για προσέλκυση πελατών.
  • Η κατάργηση ή έστω μείωση του δικαιώματος συμβολαίου.
  • Οι παράνομες πιέσεις που δέχονται οι διαμεσολαβητές για μετατροπή συμβολαίων των πελατών τους.
  • Η καταστρατήγηση από πολλές εταιρείες του επταημέρου που ορίζεται από το νόμο για την απόδοση των ασφαλίστρων.
  • Η συνεχής μείωση των ασφαλίστρων τόσο στον κλάδο αυτοκινήτου όσο και στους υπόλοιπους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, που οδηγεί σε εξοντωτική μείωση των προμηθειών των διαμεσολαβητών.
  • Η μεγάλη αύξηση των λειτουργικών και διαχειριστικών εξόδων των ανεξάρτητων διαμεσολαβητών, λόγω της εφαρμογής των νέων νομοθετικών διατάξεων.
  • Η αναγνώριση της εμπορικής υπεραξίας των συντονιστών ασφαλιστικών συμβούλων.
  • Η παροχή κινήτρων για είσοδο αξιόλογων νέων στελεχών στο χώρο της διαμεσολάβησης.
  • Η επίλυση του προβλήματος «Ασπίς Πρόνοια», που συνεχίζει να τραυματίζει την αξιοπιστία του κλάδου.

Π.Μ.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics