Μην αφήνετε καμιά ευκαιρία για επιμόρφωση να πάει χαμένη!

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, το ΙΧΟΣ πραγματοποίησε εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Γιατί το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα χρειάζεται πώληση και σπανίως το αγοράζει κανείς αυτοβούλως και εγκαίρως;».

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, το ΙΧΟΣ πραγματοποίησε εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Γιατί το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα χρειάζεται πώληση και σπανίως το αγοράζει κανείς αυτοβούλως και εγκαίρως;».

Επίσημος προσκεκλημένος ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε τη σπουδαιότητα της συνεχούς επιμόρφωσης και τη βαρύτητα που δίνει σε αυτή το ΕΕΑ. Ανήγγειλε μάλιστα ότι στο πλαίσιο της εκτέλεσης προγραμμάτων για διάφορους κλάδους επαγγελματιών, το Επιμελητήριο εξασφάλισε την εφαρμογή ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης για τους διαμεσολαβούντες, συνολικού ύψους 150.000 ευρώ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Χατζηθεοδοσίου:

« Οι αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά μας καθιστούν αναγκαία τη συνεχή επιμόρφωση των διαμεσολαβούντων και τη θωράκισή τους με τα πλέον σύγχρονα εργαλεία. Η ενημέρωση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, αλλά και τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της εποπτικής αρχής,  η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών, η διαρκής ανανέωση και αναβάθμιση των πωλησιακών μας τεχνικών αποτελούν πλέον καθοριστικές προϋποθέσεις για την επαγγελματική μας επιβίωση στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως αν δεν προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, θα νικηθούμε όχι από τα κάθε λογής εναλλακτικά δίκτυα, αλλά από τη δική μας ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό και το ΕΕΑ στηρίζει κάθε σοβαρή προσπάθεια στο χώρο της εκπαίδευσης των διαμεσολαβούντων και παράλληλα σχεδιάζει και υλοποιεί άμεσα εκπαιδευτικά προγράμματα e-learning, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε όσο γίνεται περισσότερους συναδέλφους να αποκτήσουν πρόσβαση στη γνώση και να διεκδικήσουν επάξια ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο.

Το ΙΧΟΣ με τη μακρόχρονη ποιοτική παρουσία του στο χώρο της εκπαίδευσης αποτελεί εγγύηση για την αξιόπιστη επιμόρφωση των διαμεσολαβούντων και κατ’ επέκταση για την αναβάθμιση του κλάδου μας. Οι αυξημένες ασφαλιστικές ανάγκες του Έλληνα πολίτη, ιδιαίτερα στους τομείς της σύνταξης και της υγείας, όπου ο κρατικός μηχανισμός αποδεικνύεται οδυνηρά ανεπαρκής, αυξάνουν παράλληλα και τις απαιτήσεις της κοινωνίας από τον επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη ημερίδες σαν τη σημερινή να ενταχθούν στην καθημερινότητα των διαμεσολαβούντων.

Η προώθηση συνταξιοδοτικών προϊόντων είναι αναμφίβολα ένας από τους δυσκολότερους τομείς της ιδιωτικής ασφάλισης. Το κενό που έχει δημιουργήσει η κατάρρευση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο μας, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες στρέφονται σε μας στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μία αξιοπρεπή σύνταξη. Βέβαια η Πολιτεία αρνείται μέχρι στιγμής να διαμορφώσει το αναγκαίο νομοθετικό πλαίσιο για να παίξει η ιδιωτική ασφάλιση τον – απόλυτα αναγκαίο πλέον – συμπληρωματικό της ρόλο, αλλά θέλω να πιστεύω πως πολύ σύντομα οι διαρκώς επιδεινούμενες συνθήκες θα οδηγήσουν την Κυβέρνηση στις απαραίτητες αποφάσεις και πράξεις.

Παρόλα αυτά, τόσο οι ασφαλιστικές εταιρείες όσο και εμείς οι διαμεσολαβούντες οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Οι εταιρείες, δημιουργώντας τα κατάλληλα προϊόντα, προσιτά σε κόστος, ευέλικτα και αξιόπιστα. Οι διαμεσολαβούντες, διευρύνοντας το γνωστικό τους πεδίο, αλλά και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διερεύνηση των αναγκών του υποψήφιου πελάτη τους, ώστε να είναι σε θέση να του προσφέρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Μία λύση που θα ανακουφίσει τη μεγαλύτερη ανασφάλεια, που βασανίζει λίγο πολύ όλους μας: αν θα καταφέρουμε να ζήσουμε με άνεση και αξιοπρέπεια τα χρόνια που δε θα μπορούμε πια να εργαζόμαστε, τα χρόνια που θα είμαστε αδύναμοι και ευάλωτοι.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω πως σήμερα δεν ισχύει πλέον η αντίληψη πως τα συνταξιοδοτικά προϊόντα μπορούν να πωληθούν μόνο σε νέους ανθρώπους. Με τις αλλεπάλληλες μειώσεις των κοινωνικών συντάξεων, οι οποίες είναι δυστυχώς πολύ πιθανό ότι θα συνεχιστούν και την επόμενη διετία ή τριετία, δυνητικοί μας πελάτες είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας. Φτάνει να τους προσεγγίσουμε με τον σωστό τρόπο και με το κατάλληλο προϊόν. Αλλά γι’ αυτά είμαι σίγουρος ότι θα μας πουν πολλά και ενδιαφέροντα οι εισηγητές της σημερινής ημερίδας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ το ΙΧΟΣ για τη συμβολή του στην αναβάθμιση του επαγγέλματός μας και να τονίσω για μία ακόμη φορά πως η γνώση είναι το πολυτιμότερο εργαλείο μας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών. Γι’ αυτό λοιπόν μην αφήνετε καμία ευκαιρία για επιμόρφωση να πάει χαμένη!»

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics