Ρυθμίσεις για την επαναπιστοποίηση των ασφαλιστών

Ρευστό παραμένει το θέμα της επαναπιστοποίησης των ασφαλιστών καθώς οι αντιρρήσεις των επαγγελματιών του κλάδου αποτελούν σκόπελο που προβληματίζει την ΤτΕ και επανατοποθετεί το θέμα στο τραπέζι του διαλόγου.

Ρευστό παραμένει το θέμα της επαναπιστοποίησης των ασφαλιστών καθώς οι αντιρρήσεις των επαγγελματιών του κλάδου αποτελούν σκόπελο που προβληματίζει την ΤτΕ και επανατοποθετεί το θέμα στο τραπέζι του διαλόγου.

Το κλίμα έντασης που επικρατεί  είναι εμφανές και προαναγγέλλει δυναμικές εξελίξεις καθώς η στάση και των δύο πλευρών (ΤτΕ και διαμεσολαβητών) δείχνει «ανυποχώρητη». Αυτό έγινε αισθητό  σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εποπτικής Αρχής κατά την οποία οι  εκπρόσωποι της διαμεσολάβησης εξέθεσαν στους αρμοδίους το αδιέξοδο που δημιουργείται  σε χιλιάδες επαγγελματίες από την διαδικασία επαναπιστοποίησης  όπως τουλάχιστον έως σήμερα αυτή δρομολογείται.

Και από την πλευρά της Εποπτικής Αρχής υπήρξε εμμονή στην ανάγκη  εφαρμογής της επαναπιστοποίησης περισσότερο ως  μέσο ενίσχυσης της επαγγελματικής κατάρτισης παρά ως διαδικασία πιστοποίησης της επαγγελματικής επάρκειας.

Ωστόσο επειδή αποσαφηνίστηκαν οι προθέσεις, κατά τις πληροφορίες θα επανασυζητηθεί το όλο πλαίσιο που θα διέπει την επαναπιστοποίηση  των ασφαλιστών με στόχο την άμβλυνση των αντιθέσεων και την εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Να επισημανθεί ότι δεν αποκλείεται το θέμα να ενταχθεί και στο υπόμνημα που θα κατατεθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην ΤτΕ στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι διαμεσολαβητές για τις αθέμιτες πρακτικές κυρίως του τραπεζικού τομέα , οι οποίες έχουν δυσμενές αποτέλεσμα στην εξέλιξη των επαγγελματιών ασφαλιστών.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες η επαναπιστοποίηση αποτελεί μείζον πρόβλημα που σαφώς θα εγείρει παρόμοιες διαμαρτυρίες καθώς όπως προωθείται δημιουργεί ένα ακόμη αδιέξοδο για πολλούς επαγγελματίες που ήδη αγωνίζονται με δεκάδες μέτωπα ανοικτά τα οποία δημιουργήθηκαν από τις νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics