Εξαντλείται ο χρόνος αντοχής των ασφαλιστικών

Με μεγάλη ανταπόκριση στο χθεσινό δημοσίευμα του insurance-eea -για ενημέρωση των καταναλωτών και το πώς πληρώνουν τα ασφάλιστρά τους- ασφαλιστικές εταιρείες και διαμεσολαβητές μέσω στελεχών και συνεργατών τους επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να απορροφήσου

Με μεγάλη ανταπόκριση στο χθεσινό δημοσίευμα του insurance-eea -για ενημέρωση των καταναλωτών και το πώς πληρώνουν τα ασφάλιστρά τους- ασφαλιστικές εταιρείες και διαμεσολαβητές μέσω στελεχών και συνεργατών τους επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να απορροφήσουν όλους τους κραδασμούς που προκλήθηκαν απο το capital control, αρκεί βέβαια οι έκτακτες συνθήκες να μη διαρκέσουν για πολύ ακόμα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους μέχρι στιγμής έχουν κυλήσει ομαλά οι διαδικασίες που αφορούν τις ανανεώσεις ασφαλιστηρίων, ενώ οι ακυρώσεις παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες δεν έχουν διογκωθεί πέραν του συνηθισμένου και οι συνθήκες διατηρούνται σε πολύ ομαλά επίπεδα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, οι δυνατότητες εξαντλούνται όσο περνά ο καιρός οπότε και δε θα μπορέσει περαιτέρω το σύστημα να στηρίξει την διατηρησιμότητα των συμβολαίων που τυχόν έχουν μείνει απλήρωτα λόγω δυσχερειών οικονομικών ή αδυναμία χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων από τους κατόχους τους.

Αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να λειτουργήσουν οι τράπεζες όπως έχει επισημάνει και ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου προκειμένου να μην φτάσουν σε οριακό σημείο οι προσπάθειες αποσόβησης της κρίσης που διέρχεται ο ασφαλιστικός τομέας ως συνέπεια του περιορισμού των τραπεζών.

Να επισημανθεί ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι διαμεσολαβητές έχουν επιδείξει σημαντικότατο σθένος στην όλη κατάσταση και η προσπάθειά τους υπερβαίνει κάθε προηγούμενο με συνυπολογιζόμενο το γεγονός ότι βρίσκονται σε διαδικασία πρo solvency.

 

Γιάννης Βερμισσώ

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics