Χωρίς κατεύθυνση ασφαλιστικές και διαμεσολάβηση για τα ασφάλιστρα οχημάτων

Χωρίς ξεκάθαρες κατευθύνσεις και ανάληψη ευθυνών για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα θέματα καταβολής ασφαλίστρων και έκδοσης συμβολαίων στα οχήματα όπως επίσης και τα άλλα ζητήματα που έχουν ανακύψει από το εβδομαδιαίο κλείσιμο των τραπεζών κινείται η ασφαλι

Χωρίς ξεκάθαρες κατευθύνσεις και ανάληψη ευθυνών για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα θέματα καταβολής ασφαλίστρων και έκδοσης συμβολαίων στα οχήματα όπως επίσης και τα άλλα ζητήματα που έχουν ανακύψει από το εβδομαδιαίο κλείσιμο των τραπεζών κινείται η ασφαλιστική αγορά.

Αυτό προκύπτει από την αλληλογραφία και τα διευκρινιστικά υπομνήματα μεταξύ ΕΑΔΕ –η οποία  υπέβαλε ερώτημα – ΔΕΙΑ και ΕΑΕΕ. (ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Από τα όσα υποστηρίζονται γίνεται κατανοητό πώς είναι θέμα εταιρειών η αντιμετώπιση των συμβολαίων οχημάτων που χρήζουν ανανέωση  και σαφώς μέσα στο θέμα παρεμβάλλονται και οι διαμεσολαβητές που επίσης αναγκάζονται να ερωτήσουν τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται για την πολιτική που ακολουθεί η καθεμία. Στην περίπτωση που το θέμα λήξει τότε όλα θα αντιμετωπιστούν με ελάχιστα προβλήματα.

Εάν όμως συμβεί το αντίθετο και η αρρυθμία κρατήσει περισσότερο της εβδομάδας τότε σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει  σαφής πολιτική για το τι θα πρέπει να πράξουν εταιρείες και διαμεσολαβητές.  Σήμερα μετά από την συνάντηση της ΔΕΙΑ με τους ασφαλιστές  αναμένεται ότι θα έχει τεθεί ένα πρώτο πλαίσιο αντιμετώπισης αυτής της έκτακτης κατάστασης. 

Η επιστολή της ΕΑΔΕ με τα ερωτήματα προς την ΔΕΙΑ 

Η απάντηση της ΔΕΙΑ

Η απάντηση της ΕΑΕΕ 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics