Πήρε τα εύσημα η Ελληνική ασφαλιστική αγορά

Με αξιοσημείωτη ταχύτητα η ελληνική ασφαλιστική αγορά χειρίστηκε το capital control αποδεικνύοντας προς καταναλωτές αλλά και τους πολιτικά και τεχνοκρατικά αρμοδίους ότι είναι μια μεγάλη και ώριμη αγορά.

Με αξιοσημείωτη ταχύτητα η ελληνική ασφαλιστική αγορά χειρίστηκε το capital control αποδεικνύοντας προς καταναλωτές αλλά και τους πολιτικά και τεχνοκρατικά αρμοδίους ότι είναι μια μεγάλη και ώριμη αγορά.

Ασφαλιστικές εταιρείες και διαμεσολαβητές κινητοποιήθηκαν άμεσα, συντονίστηκαν και κατάφεραν να αποσβέσουν κάθε κλυδωνισμό από το αιφνίδιο της κατάστασης. Τα συμβόλαια συνεχίστηκαν, ακυρώσεις δεν έγιναν, οι πιο ευάλωτοι στηρίχθηκαν και  υπήρξε ομαλή ροή.

Όπως αναφέρουν παράγοντες των εταιρειών στο insurance-eea, από την πρώτη στιγμή, οι ασφαλιστικές έδωσαν στίγμα προς τους συνεργάτες, οι οποίοι στη συνέχεια συνέβαλλαν στην μεταφορά του θετικού μηνύματος προς τους καταναλωτές-ασφαλισμένους.  Με τον τρόπο αυτό η αγορά έδειξε τις δυνατότητες που έχει και το πώς μπορεί να αντιμετωπίζει άμεσα μεγάλα και κρίσιμα γεγονότα.

Αξίζει λοιπόν κάθε επαινετική κρίση προς τις εταιρείες και τους ασφαλιστές για την ψύχραιμη και αποτελεσματική στάση τους η οποία αποτελεί ένα καλό σημάδι και για τυχόν μελλοντικά απρόοπτα. Κατά πληροφορίες και από τους ευρωπαϊκούς ασφαλιστικούς θεσμούς υπήρξαν θετικές κρίσεις σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ υψηλόβαθμών παραγόντων όπως και ενημέρωση για τυχόν περαιτέρω αναγκαίων κινήσεων.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης  Χατζηθεοδοσίου σε σχετική ερώτηση για την κινητοποίηση της ασφαλιστικής αγοράς απάντησε ότι:  «η ελληνική ασφαλιστική αγορά μπροστά στο πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενο του capital control επέδειξε την δυνατότητα που έχει να αντιδρά άμεσα σε κρίσιμες στιγμές,  την ωριμότητα και αξιοπιστία που την διακρίνει απέναντι στους πελάτες της, και την ευαισθησία που έχει ως κλάδος που αναπτύσσεται σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Κυρίως όμως επιβεβαίωσε στην πράξη τον ρόλο της που είναι η στήριξη του καταναλωτή –ασφαλισμένου σε δύσκολες στιγμές. Μαζί με τους επαγγελματίες διαμεσολαβητές ασφαλιστές και κάθε άλλο συντελεστή της αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης , οι εταιρείες κατάφεραν να στείλουν το δικό τους συλλογικό μήνυμα και να αποδείξουν ότι βρίσκονται κοντά στην κοινωνία γεγονός που πρέπει να προσμετρηθεί και από την πολιτεία».  

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics