Στοιχεία -φωτιά- για Bancassurance

Στοιχεία για αθέμιτες πρακτικές τραπεζών συγκεντρώνει ο ΠΣΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ) και καλεί όλους τους διαμεσολαβούντες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια απάλειψης κάθε στοιχείου που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο επάγγελμα του α

Στοιχεία για αθέμιτες πρακτικές τραπεζών συγκεντρώνει ο ΠΣΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ) και καλεί όλους τους διαμεσολαβούντες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια απάλειψης κάθε στοιχείου που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο επάγγελμα του ασφαλιστή.

Τα στοιχεία αυτά είναι που θα "ανάψουν φωτιές" και θα σηματοδοτήσουν ακόμη σκληρότερες πρακτικές μεταξύ των κρίκων της αγοράς. Ήδη υπάρχουν αναφορές από την Βόρειο Ελλάδα και τις βιομηχανικές-εξαγωγικές της δραστηριότητες όπου οι συναλλαγές των  επιχειρηματιών με τις τράπεζες είναι μεγάλες.

Όπως αναφέρει παράγοντας του κλάδου "η εποχή δεν επιτρέπει πλέον αδιαφορία και η εργασία μας μειώνεται γι΄αυτό και θα πρέπει να αποκατασταθεί καθετί που καταλύει τον ανταγωνισμό".

Για να διευκολύνει την διαδικασία ο Σύνδεσμος έχει αυτοματοποιήσει τον τρόπο υποβολή των αναφορών  οπότε μόνο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κάθε επαγγελματία απομένει για να αποδώσει καρπούς η προσπάθεια.

Η κίνηση αυτή του ΠΣΑΣ γίνεται σε συνέχεια της διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, και του σχετικού υπομνήματος που κατατέθηκε στην ΔΕΙΑ με την ταυτόχρονη δέσμευση του κλάδου για αναφορά περιστατικών. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΣΑΣ:

 

"ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ" 
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΙΚΩΝ

 
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
 
   Ο Σύνδεσμός μας, όπως είναι γνωστό, συμμετέχοντας στην ΕΑΔΕ συνεχίζει την προσπάθειά του για την εξάλειψη των φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού από τα Τραπεζικά Ιδρύματα.
 
Στα πλαίσια της συγκεκριμένης προσπάθειας προγραμματίζεται επίσκεψη των Σωματείων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με στόχο την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.
 
Στην συνάντηση θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε στη διάθεσή μας περιστατικά αθέμιτων πρακτικών από Τραπεζικά Ιδρύματα.
 
Η βοήθειά σας μέσα από την καθημερινή σας εργασία θα είναι καθοριστική.
 
Παρακαλούμε να μας αποστείλετε με mail η κανοντας click στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώνοντας την ηλεκτρονικη φόρμα  έως τη Δευτέρα 21/9 σύντομη περιγραφή τέτοιων περιστατικών λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:
 
Η αναφορά του περιστατικού μπορεί να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του πελάτη εάν ο πελάτης συμφωνεί, θα μπορούσε όμως να είναι και ανώνυμη.
2)   Θα ήταν σημαντικό να μας γνωστοποιείται το Τραπεζικό Ίδρυμα στο οποίο έγινε το περιστατικό και κατά προτίμηση και το υποκατάστημα.
3)   Θα ήταν αναγκαίο να αναφέρεται το είδος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου το οποίο με αθέμιτο τρόπο προσπαθούσε να οικειοποιηθεί η Τράπεζα.
 
Τέλος, μια  σύντομη περιγραφή για τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε η κακή πρακτική από το Τραπεζικό Ίδρυμα.
 
Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αναφορές – καταγγελίες σας.
 
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. 
 
 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics